onsdag, maj 20, 2009

2006 Palliser Estate Pinot Noir


Denna attraktivt prissatta nyzeeländare har en utvecklad och smarrig pinotnäsa med noter av farin, cola, julkryddor, menthol och barrträd. Den mörkröda körsbärsfrukten stöttas upp av en imponerande snyggt genomförd fatrostning som lurar iväg tankarna till det moderna Piemonte.

I munnen ger 2006 Palliser Estate Pinot Noir en god, mörkröd frukt som inledningsvis upplevs som aningen tunn, torrkärv och örtig, med en kortare eftersmak. Syrorna känns kanske lite väl avrundade jämfört med en bourgogne, men se - munkänslan blir också ganska snart len, vänlig och väldigt drickbar. En timmas luftning råder bot på de inledande invändningarna och vinet kommer loss rejält med en tydligt mentholpräglad smak som fyller ut fint i munnen och bygger på bra i eftersmaken.

Till en bit manchego bjuds en stunds riktigt trevlig drinking pleasure med goda örter, lent mogen frukt och after-eight som minglar kvar en bra stund i eftersmaken. 14% ger en väl avvägd värme i slutet. Neil Martin var nog ute och cyklade lite i poängsättningen, men det här ger definitivt mersmak och kommer att drickas igen i sommar (90).

2006 Palliser Estate Pinot Noir (Martinborough, New Zealand)

Inga kommentarer: