söndag, maj 13, 2007

2005 Gilles Robin Cuvée Albéric Bouvet


Couscous royale med rostade paprikor, grönsallad, bönor och grillad majskyckling. Det är andra vi gången vi dricker den här nollfemman.
I glaset har vinet en klar djupröd färg med blå inslag. Vi får en ungdomlig, fortfarande rätt knuten syrahdoft (viskar "drick mig inte än") som ger mineral, vått ylle, röd och mörk bärfrukt, färska örter och barrträd, svart oliv och tjära. Avslöjar mindre än för några veckor sedan. Smaken är osöt, ung, god, lingonsyrlig, väl ihoptvinnad runt en stram kärna av bitterhet med malört och sälta i eftersmaken (Gammel Dansk). Koncentrationen är bra, strukturen är ganska slank utan överflödigt generöst hull. Vinet är som gjort för matbordet - men som vi skrev förra gången, här krävs flera år i källaren.

2005 Crozes-Hermitage Cuvée Albéric Bouvet (Domaine Gilles Robin, Mercurol, Rhône)

Inga kommentarer: