onsdag, maj 02, 2007

2004 Künstler Reichestal Pinot Noir



God tysk spätburgunder är en klart gångbar dryck inför sommaren. Vi provade nyligen två från BS. Hur står sig den här från dagens nysläpp? Vin verkade för övrigt vara en bisak idag när landets whiskynördar skapade långa köer för att få ta del av Mackmyras preludier. Det som fick oss att ta plats i kön var frankenriesling samt fin österrikisk dito. Men ikväll alltså pinot noir.

Franz Künstler bjuder i Reichestal på en aningen unken, smått bränd doft med fatton, pinotkrydda, sandelträ, nypon, hallonkola, medicinaltoner och till slut uppfriskande örtiga inslag som av barrträd och eucalyptus. Smaken är klart eldig men samtidigt lite tom i mitten, inte helt balanserad. Se upp för att möta med kryddor i maten. Vi vill rekommendera att istället kolla in de två tyska spätburgunder från BS som vi drack rätt nyligen.

2004 Reichestal Pinot Noir (Franz Künstler, Rheingau)

Inga kommentarer: