söndag, maj 06, 2007

2002 Torres Mas La Plana


Vi grillar hängmörad T-benstek med ugnsrostad palsternacka, morot och klyftpotatis. Därtill bönvinägrett och grönsallad. Vinet har en god återhållsam doft dominerad av plommon med inslag av söta hallon, örter, ceder och gräs. Den runda smaken är rätt finlemmad, medelfyllig med måttlig intensitet, gröna toner och bra syror. I vår smak är det inte särskilt imponerande sett till priset, men ändå ett hyfsat bra vin som kan behöva lite lagring. Ikväll står det inte upp mot de höga smakerna i det grillade köttet. Ljusare kötträtter lär bli bättre sällskap.

ps. en dag senare dricker vi vinet till kalvlever med bacon och rödlök. Vi måste omvärdera intrycken från igår. Nu har doften oxiderat och syrorna är oginare än igår. Vinet har en tunn, grön och snipig struktur, med kort eftersmak, och tyvärr utan mersmak. Prisvärdet uppskattar vi till ungefär hälften, men det blev ju inte charmigare om det vore billigare. Vi skulle inte prova att lagra.

2002 Torres Mas La Plana Cabernet Sauvignon (Miguel Torres, Villafranca del Penedès, Barcelona)

Inga kommentarer: