onsdag, juni 20, 2007

2004 Chateau Bouscassé


Grillade lammkotletter och couscous blandad med stekt paprika, samt foliepaket av sparris, haricots verts och små färskpotäter. Doften är sötfruktigt merlotlik och välpackad, med vanilj i täten. Sen kommer piptobak, salvia och andra sydfranska örter. Smaken kontrasterar intressant med sin torra, sträva stil. Den ger en hel del lakrits och anis, och bra motstånd som är gynnsamt till sydfranskt inspirerade rätter. Härligt rättframt rödtjut till mat!

2004 Chateau Bouscassé (Alain Brumont, Maumusson, Madiran)

2 kommentarer:

Henrik sa...

Jag "upptäckte Bouscassé i samband med släppet av 2002:orna då en kompis bjöd på någon tidigare år gång, gissningsvis 98-99. Jag gillade vinet, men tyckte att det behövde mer lagring, det jag blev bjuden på, alltså.
Har nu några 2002:or och 2003:or. Bortsett från det uppenbara förslaget att slita upp en flarra och kolla själv, vad gissar ni är en vettig lagringstid för mina Bouscassé? Har Brumont fallit för trycket och gör vinerna något mer tillgängliga tidigare än vad som var fallet förut?
Ska för övrigt köpa några 04:or och testa till något grillat med örter och vitlök inom någon vecka. Att döma av era recensioner är ett par timmars luftning på karaff att rekommendera, va?

finare & vinare sa...

Vi tycker att du ska spara 2000-2002 ett bra tag till.
2003an var ovanligt generös, aningen syltig och rätt tillgänglig, med bra drag av den varma årgången.
2004an är som du säger gjord i en lite lättare, förhållandevis mer snabbmognad stil. Med luftning går den fint med mer smakrikt eller grillat kött nu, använd gärna svartpepparkvarnen. Fast lägg gärna undan flaskor för framtiden. Vi tror på 2010-2017 för alla dessa årgångar. Det finns de som tycker att vinerna aldrig mognar ut, dvs att frukten dör innan garvsyrorna mjuknar. Men vi gillar emellanåt rejäla tanniner, och det här ÄR ett rödtjut.