måndag, augusti 02, 2010

Viner på Ornö


En binge opretentiösa viner i skönt sällskap. Klippor, segling, fiske, roddbåt, gårdspump, handdisk, utedass, myggbett - vad mer kan man begära som kontrast till den välkammade timglasplayan i Falsterbo?

Liksom vid tidigare tillfällen vi smakat är 2008 Puech Auger Les Dolomies Montpeyroux faktiskt överraskande bra! Årgångstypiska friska syror spelar med rena, eleganta fruktaromer i en lättare kropp, där positivt gröna toner av vinbärsblad förtjusar varje gång. Finns kvar på SB, vi kan inte låta bli att köpa fler.

Janasses 2009 Côtes-du-Rhone Rosé är fylligare och fruktigare än ett blekrosa från medelhavskusten, men utan att bli eldigt eller tungt. En riktigt god grenache-rosé som fixade extremt lyckat möte med helstekt lax, aioli och ugnsrostade grönsaker.

Den spearmintdoftande (och smakande) 2007 Caspar C. Spätburgunder har väl en bit kvar till försommarens bästa uppvisningar, men vinner stort på att luftas. Rönnbär och mynta kommer i friska fläktar, med en grapefruktbitter twist i den lätt kolatonade smaken. Fyller ut och blir bara bättre i glaset! Och visst satt alla vinerna fint i den karga skärgårdsmiljön, långt från provningsglas och anteckningsblock...



2007 Avalon Napa Valley Cabernet Sauvignon (88)



2007 Deutzerhof Caspar C. Spätburgunder (89-90)



2008 Puech Auger Les Dolomies Coteaux du Languedoc Montpeyroux (88)



2009 Domaine de la Janasse Côtes-du-Rhône Rosé (88)



2009 Cuvée du Vatican Côtes-du-Rhône-Villages (89)

1 kommentar:

Isak sa...

Ornö verkar ha varit väldigt trevligt. Så trevligt att omdömena för Cotes du Rhone Villages och Napa vinet föll bort :)

Är nyfiken på om ni ändå minns något om dom?