torsdag, augusti 19, 2010

Press stop - öppet brev från Danmark

Vi har tjatat rätt så intensivt på Carlo Merolli om att svenska kunder också borde kunna få sitt vin levererat. Därför är det med glädje vi publicerar ett mejl som nyss damp ner i boxen. För vänner av genuina italienska viner bör detta vara en nyhet av största intresse.

"Kære svenske Vinvenner,

På foranledning af nogle af jer har jeg entreret med DHL for levering af vin til Sverige. Priserne på forsendelserne ser I nederst i denne mail. Priserne er inkl. moms og olietillæg.

Der er ikke lagt på nogen form for avance på disse DHL priser, kun rundet op til den nærmet krone. Da jeg ikke har en nogenlunde fast volume af aftagere i Sverige – endnu! - er mine priser fra DHL formodentligt højere end hvad de kunne være.

Derfor, for at sætte skub i salget og skabe derved en vis trafik har jeg besluttet mig at tilbyde alle svenske netkunder pari kurs på DKK og SEK: dvs at ved bestillinger til svenske erhvervsadresser fra webshoppen http://shop.carlomerolli.dk/ betales vinens pris i DKK med det samme beløb dog i SEK.

DHL-fragten er stadigvæk i DKK og betales i DKK.

Dette tiltag har en klar promotionskarakter: det erstatter alle andre form for tilbud, rabat, samkøb osv og gælder kun til den 30. september 2010.

Tøv hverken med at skrive tilbage hvis I har spørgsmål eller med at...bestille!

Ciao,

Carlo


1 kg = 180,-
2 kg = 182,-
3 kg = 185,-
4 kg = 187,-
5 kg = 190,-
6 kg = 192,-
7 kg = 195,-
8 kg = 197,-
9 kg = 200,-
10 kg = 201,-
15 kg = 246,-
20 kg = 286,-
25 kg = 324,-
30 kg = 404,-

Typisk flaskevægt:

Standard bordeaux-flaske (fx. Montevertine) : 1.285 gram

Standard bourgogne-flaske ( fx Mascarello, Baricchi, Amarone) 1.323 gram.

Tunge flasker (efterhånden sjældnere fx Ioppas Ghemme) 1.985 gram"ps. En oundviklig följdfråga dyker upp: hur noga är det med lilla ordet "erhvervsadresser" och exakt vad betyder det? Och hur tusan kan Atomwine vara så billiga på frakten? Svaret kom snabbare än kvickt:

"Tak for lynhurtig "propaganda"!!!

Erhvervsadresser: er firmadresser/foretagsadresser. DHL har sat denne begrænsning, vi må se hvordan det går.

DHLs priser går efter volume og Tom kan sikkert byde på en højere trafik med Sverige end andre (mig) . Formodentligt opererer han også med en højere avance hvilket er naturlig da hans kvalitetssortiment består af vine i den bedre prisklasse der "bevæger" sig mere langsomt.

Han giver ikke rabat ved flerkøb/kvantum. I Danmark betyder det at en del af fragten betales af avancen.

Ved salget til netsvenskerne kan jeg eller ikke give kvantumsrabat (det gør jeg i salg DK/DK eller ved afhentning) .

Personlig - understreger: personlig - synes jeg at det er bedst at holde fragt for sig og vin for sig. Der er dog flere meninger om denne måde at se på fragtproblematikken og hver salig i sin tro.

Ciao,

Carlo"


pps. Jo, det där med fraktkostnaden kan nog fortfarande optimeras. Förresten, hade Carlo tänkt sig att väga varenda flaska på lagret? Krångligt värre! Som tur var kom han på en enklare och smartare lösning:

"Kære svenske Vinvenner,

Tak for de første positive reaktioner!

Når jeg skriver er det fordi midt i al den glæde for at kunne sælge til jer, havde vi glemt at vor webshop er kalibreret på salg til danske kunder!

For eksempel det med vægten : vi havde alternativet mellem at veje hver især vore ca. firehundrede diverse vintyper eller finde en gennemsnitlig pris som tager hensyn til den gennemsnitlige vægtklasse.

Vi har valgt det sidste og de nye DHL-fragtpriser I vil finde på webshoppen er :

1 til 3 flasker 185,- DKK
4 til 6 flasker 195,- DKK
7 til 12 flasker 215,- DKK
13 til 17 flasker 286,- DKK
18 flasker 324,- DKK
fra 19 til 24 flasker 404,- DKK

I faktureringsystemet bliver disse priser indikeret og “vekslet” til SEK: derfor den endelige faktura-pris er det beløb I skal overføre i svenske kroner, alt inklusive.

Vi kører med dette tilbud frem til 30. september 2010.

Efter det vil jeg tage sagen op med DHL og høre om vi kan få lavere fragtpriser.

Finder I problemer med anvendelse af webshoppens bestillingsdel, har I tvivl eller spørgsmål tøv ikke med at bruge info@carlomerolli.dk både for bestillinger eller andet.

Ciao,

Carlo"

11 kommentarer:

Anonym sa...

Grymt Carlo! Vid upphandling ska man alltid ta i med tårna är min erfarenhet för att vi nästa upphandling ha nått dit man hade tänkt från början. Fraktbolagen slåss om kunder idag när marknaden kylts av :)

Men detta är ju bättre än ingenting som TAW så fint sjunger.

P.

Finare Vinare sa...

Spontant undrar man vad Atomwine gjort för att få så låga fraktpriser med DHL. Tom säljer väl inte några mängder till Sverige? Eller gör han?

Flott erbjudande, hur som helst.

Nick Shay sa...

Där ser man. Möjligt att man kan hitta saker där Atom och Carlo Merolli prismässigt spöar anda nätbutiker. Men trots den geografiska närheten tror jag att det blir en minusaffär mot merparten av de europeiska nätbutikerna. Ett land som envisas med att stödköpa sin egen valuta för att ligga rätt i konvergenskriterikorridoren bjuder inte upp till inköp. Blev ganska bitter av Köpenhamnsdag med tillhörande shoppingförsök. Bättre då att dra nytta av grekernas historiska överkonsumtion och dess konsekvenser på euron.

Men eftersom Vinunic valt att ha exakt ett vin från Huet i lager blir man naturligtvis sugen på att hamstra deras 2009:or från Atomwine - som har kvar av alla (utom söta Clos De Bourg och Le Mont). 2009 lär vara i klass med Huets 2005, för oss fjorton svenskar som gillar sådana här saker.

Nick Shay sa...

...vilken idiot jag är. Läste att det var för frakten som valutorna skulle vara i paritet.

Sent på arbetsdagen, slarvighet eller dålig danska? Juryn är ute.

Sorry.

Anonym sa...

När man ska deala med fraktbolagen får man uppge en estimerad volym och var det ska skickas. DHL har troligen frågan Carlo hur mycket han tror sig skicka till Sverige under en viss tid. Är man ärlig får man dyra listan, tar man i får man billiga. Det är nog bara där det skiljer. Man utvärderar ju i tidpunkter sen hur mycket man faktiskt skickat och får nya prislistor. Sen är vissa fraktbolag billigare på vissa volymer. Det är en röra men bästa är att ta in alla för offert så klart och pressa dom mot varandra för alla vill ha dig som kund. Iallafall om man tar i lite från tårna som sagt :)

P.

Finare Vinare sa...

Faktum är att till och med inklusive den oväntat dyra DHL-frakten landar många priser i nivå med de lägsta i hela Europa.

Bara ett exempel (fler är knappast svårt att hitta):
det bästa europeiska, italienska webpriset på 2006 Montevertine Rosso - för övrigt ett fantastiskt vin - ligger på €20,88. Det blir 2 366 kr för en låda - utan frakt.

Inklusive DHL till Sverige tar Merolli 2 540 kr. Måste vara omöjligt att slå - dessutom långt billigare än Atomwine...

Men eftersom det inte finns något krav att beställa fler av samma sort - och inte heller någon mängdrabatt - är det som upplagt för att plocka ihop viner till sin egen provningslåda. Bravo!

Anonym sa...

Tyvärr får man räkna med missöden med framförallt DHL.. Beställde från Atomwine 27 juli. Mitt vin har ännu inte dykt upp så de har fått skicka 1 kolli till som nu verkar närma sig. Inte Atomwines fel så klart även om man blir lite pissed att det ska ta en månad att få det man beställt och betalt för.

P.

emil a sa...

roligt! jag börjar med att beställa 2001 Etna Rosso, 2006 Cascina Cucco Barolo Cerrati, 2003 Schiavenza Barolo Prapo och kanske också någon 2000 Cantine Gemma Barolo Riserva Tre Nasi om jag har råd. Mycket utefter era rekommendationer. Vad kommer ni att beställa?

Finare Vinare sa...

Tjena Emil - att döma av snapphanarna från Göingebygden så får man inte missa 2006 Nonna Concetta Nerello Mascalese:

http://italienska-viner.blogspot.com/2010/07/nonna-concetta-nerello-mascalese-2006.html

Annars är förstås Montevertine 06 och 07 givna.
Kanske de mest eleganta sangiovese vi någonsin smakat - ta nollsjuan nu och lägg ner nollsexan något år.

Mascarellos Freisa Toetto låter som ett prima vin för matbordet - billigt blir det också i svenska kronor. Återigen är det signore Lucchesi som har koll:

http://italienska-viner.blogspot.com/2010/08/langhe-freisa-toetto-2004-vs-2005.html

Anonym sa...

@FV

Hur står det till med eken i ovan angivna?

P.

Finare Vinare sa...

Montevertine? Två år i stora botti - helt transparent för druva och terroir. Mmm....

Mascarello, dito.

Schiavenza, dito. 3 år i 20-40 hl botti.

Etna Rosso, dito, fast bortåt 7 år i botti!

Barolo Cerrati, ett drygt år i småfranska, ett drygt år i stora botti.