onsdag, augusti 18, 2010

2009 Domaine de la Pepière Muscadet de Sèvre et Maine sur Lie


Är det inte rätt kvavt och fuktigt nu för tiden? I morse, när de nybakade fjärdeklassarna mötte sin nya fröken, stod föräldrarna och fläktade sig med varsitt schema alltmedan svetten rann...

Och är man inte väldigt sugen på skaldjur just nu? Så pass att ett par ostron slinker ner i inköpskorgen, bara för att. Förresten, de där patentsökta glasnudlarna med räkor, koriander, lime, salladslök, gurka och jordnötter, borde inte de få chansen igen?

Så är det bara drycken som fattas. Greppa denna muscadet och trä på det magiska kylelementet från Vacuvin. Vänta fem minuter tills flaskan dryper av imma. Voilà! Njut i stora klunkar av den oemotståndliga smakkombon mineralvatten, jäst, gurka, melon och måttlig alkohol. Muscadet i toppklass - ett mer läskande och drickvänligt vitt är nog svårt att hitta överhuvudtaget. (89)

110 kr/Vinik (nik@vinik.se)

6 kommentarer:

Syrah sa...

Patent beviljat ;-) Men ostronen måste uteslutas ut beskrivningen, de passar inte in. Jag är inte så förtjust i de där sladdriga sakerna.

Finare Vinare sa...

Inte teamets finare hälft heller, tyvärr... men det finns gott hopp för den yngre generationen. W gjorde lyckad ostrondebut förra året, nio år gammal!

Syrah sa...

Mmm, märkligt vad man kan peta i barn. Vår nioåring gillar sniglar.... Hua, det är nog värre än ostron. Ostron kan jag till nöds få i mig, men sniglar, nej tack.

Syrah sa...

En annan sak nioåringen gillar är surströmming, och idag är det surströmmingspremiär! Mums!

Finare Vinare sa...

W begick sin snigelpremiär redan innan fyraårsdagen.
För säkerhets skull gjorde han om det några veckor senare när vi återbesökte samma restaurang i Arbois.
Mmm!

Surströmming äter ännu ingen i vår familj. Låter inte vidare vinvänligt heller... ;-)

vivelafrance sa...

Ostron är fantastiskt!!