fredag, juni 18, 2010

2005 Weingut Bründlmayer Zöbinger Heiligenstein


Det är onekligen både sommar och fredag när lunch på kontoret betyder tomma arbetsplatser i omgivningen - men 2007 Domaine Huet Clos du Bourg Vouvray Sec i fina glas till sushin. Tack för den, Niklas!

Ett hårt regn lyckas nästan tvätta bort sommarvibbarna innan det är dags igen, för l'apéritif. Här finner vi en ljuvligt utvecklad näsa med ylle, mineral, barrskog, petroleum, grapefrukt, gul persika och en aning blomhonung - i den ordningen. Så doftar 2005 Weingut Bründlmayer Riesling Zöbinger Heiligenstein, ikväll.

I munnen är vinet ännu i yngsta laget, med härlig sprits och fortfarande rejält tuffa syror i en slank kropp med kraftigt stenig munkänsla. Rejäl energi i sväljet och bra längd i detta intensiva vingårdsvin. Kanske lite sparsamt med frukt - men desto slösigare med syror och sten. En engagerande riesling - rockheads alert!

Detta är nästan lika bra som den makalöst goda nolltvåan, men inte riktigt, tycker vi. Spara några år och se om den kommer ikapp! Ikväll är vi ändå rätt nöjda, bara vi får lite charkuterier som tilltugg. (90)

Inga kommentarer: