tisdag, mars 23, 2010

2002 Weingut Bründlmayer Zöbinger Heiligenstein


Stenskrift om en kamptal-riesling som levererat på ett fantastiskt sätt de tre gånger vi umgåtts. Ikväll till dubbelpanererade gösfiléer.

2002 Weingut Bründlmayer Riesling Zöbinger Heiligenstein har en underbar, utvecklad doft: småfet, snudd på krämig med citronskal, mandarin, grapefrukt, honung, petroleum, cykelkällare, sten och tallbarr.

Oh, vilket rieslingdricka! Här bjuds kraft, struktur och mineralsälta - frukten rik men slank med aromer av mandarin och grape. Syran är fortfarande livlig, munkänslan som källvatten tappat rakt ur berget. Som ystra sjuåringar på skolgården leker spritsen fortfarande på tungan. Eftersmaken är lång, mineralisk och givande. Alls ingen brådska att dricka upp. (91)

Den enkla smaknoteringen, roten till allt vinbloggande....

5 kommentarer:

Tavastgatan sa...

Oj, vad sugen man blir på Bründlmayer nu.

Apropå 'den enkla smaknoteringen' tycker jag det är dags för att Er att återigen ta kommandot över alla bloggande kollegor och sätta en ny minimalistisk trend. Det är ju det svåraste (och finaste) av allt att vara koncis och träffsäker - för det krävs både goda kunskaper och språkkänsla.

You say jump - and they will say how high!

Finare Vinare sa...

Ska man hitta tid att blogga fler viner måste längden ner! Och är vinet värt att blogga är det nog värt att läsa. Förhoppningsvis...

Henrik sa...

Personligen är jag svag för mixen. Längre i bland, kortare i bland. I bland finns en kul story bakom vinet, maten, tillfället - spill and share the beans!
I bland inte, trots att vinet i sig kan vara värt en note eller två - go Artberg!
Och ja, det verkar vara synd att man inte har en 02:a Bründlmayer i förråden. Verkar inte vara något problem med extraheringen i den här om den rinner ner fint till gös, va?

Finare Vinare sa...

Alls inget tungt, fett, fläskigt vin i munnen, Henrik! (jfr Schloss Gobelsburg Alte Reben). Det var bara i nosen som det fanns såna drag...

Vinosapien sa...

så här kanske...
http://www.vin-forum.no/forum/viewtopic.php?f=1&t=2079