tisdag, mars 23, 2010

Munskänkarnas Châteauneuf-du-Pape-låda


Vinmäklarna på WineFinder trålar den danska marknaden och säljer direkt till svenska konsumenter. Med den svenska vinskatten lagenligt betald levereras paketet till dörren via budfirma. Hmm, det låter ju bra, men vi har haft vissa invändningar mot idén eftersom listpriserna är ganska så höga på den danska marknaden. Det är först när det vankas tilbud som det blir riktigt köpläge. Kanske skulle det varit ännu fiffigare att handla på en marknad med lägre priser?

Men skam den som ger sig. När Munskänkarna valde ut Châteauneuf-du-Pape till Årets Vinort 2010, såg WineFinder möjligheten att presentera en blandad låda från sina danska grossister. Inte så dumt eller hur, med tanke på att tillgången på châteauneuf i svea rike inte är den bästa. Det här kan vara mumma att ha till provningar ute i sektioner, eller på hemmaplan. Sammansättningen av lådan tog ett varv inside munkies, och efter lite plock hit och dit stod sextetten klar. Med tanke på att den fina årgången 2007 nu är på upphällningen kan man knappast klaga på uppställningen. Och priserna slår de svenska med en noslängd, i de fall vinerna synts till här hemma :

2007 Domaine La Barroche Cuvée Terroir (238 kr)

2007 Domaine des Sénéchaux (335 kr)

2007 Domaine du Vieux Télégraphe Télégramme (257 kr)

2007 Le Vieux Donjon (369 kr)

2007 Domaine du Marcoux Cuvée Tradition (397 kr)

2007 Domaine Bois de Boursan (261 kr)

Sexpacket kostar 1858 kr, och man behöver inte vara medlem i WineFinder för att beställa. Erbjudandet hittar du här, komplett med Parkernoteringar. Eftersom tillgången är ungefär 300 lådor är det nog bäst inte fundera alltför länge...


ps. Bilden är tagen från Julien Barrots lott i i Terres Blanches. Druvorna som hamnar i Cuvée Fiancée...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det ryktas att styrelsen kommer att åka till Stellenbosch på medlemmarnas bekostnad. Får du också chansen? Gratis är gott! ;-)

Lavazza

Finare Vinare sa...

Ingen risk, Lavazza. Riksstyrelsen borde gå ut med en förklaring, för detta är inte alls bra för MS' rykte..