söndag, april 17, 2011

Tasting chez Vinosapien


ps. Lite noteringar finns här.

5 kommentarer:

Henrik sa...

Det tycks som om solen skiner i Blekinge vare sig den gör det eller inte ...

Italienska viner sa...

Barricadiero - nollåtta I presume? Var det ett rent påseende eller lät ni han jobba ihop med Webern?

/Patrik

Nick Shay sa...

Ja, solen tycks alltid skina i Blekinge. Eller har den här Vinosapien en Potemkin-kuliss som ni kör vinerna emot? Känner ingen utsikten och vädret.

Två frågor: Veyder-Malberg, bra eller anus? Vilken är det? Smaragden? Ung? För ung?

Nikolaihof, är det 2007:an. Minns det i så fall som om Parker utsåg det till den bästa vitta torra i hans Wachau-test och att den fick 97 poäng.

Finare Vinare sa...

Japp, Henrik. Blekinge skärgård lär vara en av landets absolut solsäkraste platser (allt enligt farbror Bosse som gjorde grundlig research innan sommarkåken införskaffades för länge sen). Hej, vilken kickstart på semestern, konstaterar vi en viss sveda i våra bleka stockholmsskinn.

Patrik - ett rent påseeende, utan Weber! Flaskan hade varit öppen ett dygn, och nosen var riktigt fin. Blint var det ingen tvekan om vilket vin vi hade i glaset, fast det verkade bättre än den bild som målats upp av IV och VS. Även smaken upplevdes bättre än väntat: lyckligtvis inte eldig, men tyvärr inte utrustad med Barricadieros sedvanligt fräsiga syra. Nollåttan kommer att göra nytta vid grillen, och dricks nog bäst nu i sommar.

Veyder-Malberg är toppen, det har vi tyckt vid alla sammanlagt tre gånger vi provat vinerna. Det vi särskilt gått i gång på är rieslingarna Buschenberg och Bruck. GV Weiterberg kändes absolut inte för ung, den lirade i perfekt samspel med provencalsk fisksoppa och aioli.

Nikolaihofs nollsexa var magisk. Möjligen kan det spela in att den "intogs" på stående fot i jordkällaren klockan halv ett på natten vid exakt sju graders temperatur i såväl vin som lokaliteter. Allt under under livligt tjôtande. "Magiskt", som sagt ;-)

Niklas sa...

Älskar att Ni går all-in på naturviner nu!! Mer vildjäst till folket!!
PS. 09 från Zoltán anländer nästa vecka. Boka nu om Ni är intresserade att köpa; niklas@winetrade.se
Även -10 från Veyder-Malberg inkommer om 2 veckor. Buschenberg är såklart slut. Bruck fick vi ok allokering på så det kan avvaras.