måndag, juni 27, 2011

Tasting chez Vinosapien


En enda besvikelse. Gissa vilken! Den som till äventyrs skulle känna ett behov av att förstärka sitt innehav av toscanska representations-viner med starkt varumärke är varmt välkommen att höra av sig.

Vinosapiens noteringar här.

7 kommentarer:

matovin sa...

Det är fint väder på andra platser än hos oss som sitter och jobbar inne i Stockholms City verkar det som...

Nu till vin: Är det de första nordrhonarna från 09 som ni provat? Vad är era intryck hitills?

Henrik sa...

Jag gissar på Ornellaias lillebror som besvikelse.
Möjligen lägger jag till en Jura från 2003 som en besvikelse för S - om det fanns oxidationstoner som inte föll i god jord.
Som sagt, mera botti i Toskana!

Vinosapien sa...

09:orna från norra Rhône är riktigt fina. De jämförs med 99:orna. Kraftpaket med bra frukt, fin syrastruktur och mogna tanniner. Goda redan nu och med klockren framtid.

Dard&Ribo gör viner i mer direkt stil. Sanslöst drickbar och som ska knäckas inom 3-5 år.

Finare Vinare sa...

Öhman - Vinosapien är betydligt bättre skickad att berätta om 2009 i norra Rhône, nyss hemkommen som han är från en tripp via Beaujolais-Rhône-Provence-Piemonte-Valais-Jura.

Men det lilla vi smakat lovar gott. Dard&Ribos 2009 Saint-Joseph är ett vin av den sorten som knappt går att spara. Det är nämligen omöjligt att lämna bordet innan flaskan är uppdrucken - och det går undan ;-)
(tyvärr slut hos Pétillant i Köpenhamn, vi får kika efter deras crozes istället )

Dumien-Serrettes Cornas var ganska så anonym i nuläget - måttlig aromatik och kort smak - men ändå ren och fin frukt. Kan vara lovande på lite längre sikt.

Henrik - helt korrekt gissat ;-) Det blir knappast fler Serre Nuove för oss, snarare några 2006 Brunello Il Poggione (finns hos Otto Suenson till bra pris... )
T gillade den mogna rödbruna Juran skarpt (trodde det var Arlays Corail) medan S hade lite svårare för stilen - precis som du antog.

matovin sa...

FV: Öhman?

Vinosapien: Låter som att det är läge att köpa på sig lite alltså. Eller i a f köpa på sig några flaskor för att se om det är en årgång som passar ens egen smak. Även vissa allmänt omhuldade årgångar faller ju inte automatiskt alla på läppen (södra rhone 07 för min del).

Finare Vinare sa...

Mat & Vin rätt och slätt, inte Öhmans Mat & Vin. Ursäkta slarvet!

matovin sa...

ursäkten godtas :)