onsdag, september 26, 2012

Sortiment hos Vinunic

7 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande viner!

Kommentarer på Les Chétillons och Breuer Pinnen?
Les Chétillons är en favorit för mig i sin priskategori. Har 2002 hemma i vinskåpet. Testat 2004 när den var nydegorgerad (hos vinmakaren). Fin den också.

//Robert

Karl sa...

Hej. Tänkte höra om Terra di lavoro. Vad är det för någon typ av vin? Är det Kampanien? För långragring? Jag har sett att Parker har givit höga poäng så jag blev lite rädd att det är mycket ek? Tack på förhand.

Ulrik sa...

Det är inte Parker som bedömer Kampanien (Terra di Lavoro), det är Galloni. Jag har bara provat 2008, och den var en best med rejält med tanniner, och power. Men inte för mycket ek. Men hur var 2009? Funderar på att lägga undan några - länge....

Sedan undrar jag lite om Lambray? Hur var den?

Falerno sa...

Visst har terra di lavoro muskler, men det är framförallt ett mycket elegant vin, särskilt i jämförelse med andra stora syditalienare. Vinet kommer från den vulkaniska norden - vilket vergilius, plinius och andra hävdade producerade de bästa vinerna i världen för 2000 år sedan - och framstår som överraskande lätt och uppfriskande, i alla fall 10 år (drack en 1999:a häromdagen, fantastisk)

Finare Vinare sa...

Robert - båda Chétillons är underbart komplexa chardonnayer med all autolys och mineralitet man kan önska. Särskilt nollfemman är perfekt drickbar just nu.
Vi är också mycket förtjusta i PP Extra Brut, som har liknande goda egenskaper till ett väldigt bra pris.

Breuers Spätburgunder "B som i Barrique" har fått lite väl mycket av den varan, men om man står ut med det är den rätt så god, om än inte lika bra som Bergströms Shea i flaskan bredvid.

Terra di Lavoro var en mycket positiv bekantskap, (första gången vi testade den). Kunde tagit gift på att det var cabernet i vinet med det är 80 aglianico och 20 piedirosso. Betydligt mer elegant utförd än de andra barrique-italienarna i närmaste omgivningen, inte minst den tydligt överekade Castello di Fonterutoli. Klar mersmak!

Lambrays var nog det godaste på hela provningen. Le Moines Bourgogne Rouge också underbar.

Anonym sa...

Hej.
Lite nyfiken på Sito Morescon från Gaja. Törs man besvära om en kort kommentar på denna?
mvh
Fredrik

Finare Vinare sa...

Jamen absolut, den är ovanligt klar, frisk och fokuserad tack vare årgång 2010 som tycks fortsätta sitt segertåg över hela Europa. Lite ek visst, men inte så det stör.