onsdag, september 24, 2008

Möt Nicolas Joly


Vi kunde inte låta bli att spela in Jolys presentation av "Renaissance des Appellations - Return to Terroir" på Grand Hôtel. Strömma direkt i spelaren nedan eller ladda hem i hög mp3-kvalitet här. Föredraget är 78 minuter långt. Luta er tillbaka och njut av ett bokstavligen magiskt innehåll...

8 kommentarer:

Johan sa...

Oj oj oj :-)

Alfred Malmros sa...

Evigt tacksam! Väldigt bra blogg!

Finare Vinare sa...

Tack själv Alfred, inte minst för era 10 Youtube-klipp.
Fritte bjöd på morgonens underhållning :-))

Johan, varför tänker vi alltid på 2005 Deus Ex Machina när vi hör det här föredraget? Förmodligen har kretsen kring Drucket lagt beslag på en och annan flaska, så vi får väl läsa vad det lider...

Johan sa...

Förmodligen :-) Jag provade den i vintras men tyckte den var väldigt ung så jag väntar nog ett tag med att dra upp första flaskan.

Finare Vinare sa...

Vilken poäng skulle du själv sätta efter att ha provat, Johan?

Johan sa...

Jag vet inte riktigt. Den jag provade var helt felhanterad i mitt tycke. Den serverat direkt ur flaskan under ganska röriga förhållanden. Mitt intryck blev mest en massiv fruktighet och väldigt lite av den komplexitet jag skulle förvänta mig av vinet. Intrycket skulle säkert bli ett annat under mer ordnade förhållanden.

Provningarna av SQN Atlantis, Da Capo och Krug 96 (och iofs Pure 05) var betydligt bättre. 100p? Svårt att säga. Väldigt goda var dom i vart fall.

Finare Vinare sa...

Den där provningen av 2005 Pure et consortes hade ju varit rätt kul att få läsa om. Är den helt preskriberad nu?
Ok, vi har också en handfull obloggade nollfemmor från châteauneuf...

Magnus sa...

Nej, den är inte preskriberad. Den ligger faktiskt härnäst i den alltför långa pipelinen av obloggade viner. Den kan bli lite torr eftersom minnen bleknat så här månader efteråt, anteckningarna får vara huvudkälla, men jag ska försöka få ut den under den kommande helgen.