onsdag, augusti 23, 2006

2004 Maumus Cuvée Le Paradis Madiran


Vi måste bara prova denna lågpris-madiran. "Paradiset" - en lite rörande ambitionsnivå...

Vårt intryck är snarare ett stadigt och oborstat rödtjut med väl tilltagen alkohol och en rejäl överslätande sockerhalt. En hel del rödbetor, ett litet vinägerstick, bråkig ung sötfrukt och rejäla fat.

Ok, vi vill att vinet ska sjunga. Vad göra? Fram med roquefort-osten (som vanligtvis tar kål på de flesta rödviner) och simsalabim förvandlas bråkstaken till en fin passningspelare i samma stökigt bonniga serie. Det funkar! Så värst motsträvigt tycker vi nog inte att det är. Mer ofint än ogint liksom. Sannolikt går det att lagra fram ett mer sammanhållet och harmoniskt vin. Lite liknar det Alain Brumonts La Gascogne Tannat-Merlot. Men vi tycker att det vinet är snyggare genomfört.

2004 Madiran Cuvée Le Paradis (Jacques Maumus)

2 kommentarer:

Anonym sa...

måste bara säga att jag korkade just en cuvee de paradis 2004 och vilket vin för sina 76kr. tycker tom att det slår montus av samma årg på fingrarna och det til halva priset. Behöver dock lite mer lagring och klarar säkert +10 år i källaren, detta måste vara ett av dom mest prisvärda viner jag smakat, tänka sig att det kanske ligger på 5e i fra, att man ens kan göra vin av denna kvalite är nästan sjukt. hatten av.

Anonym sa...

Jag ska ha vinprovning och blev nyfiken på Cuvée le Paradis. Efter lite sökande, till min förvåning, hittade jag en svensk hemsida där jag kunde beställa just detta vin. Flaskan kostar marginellt lite mer, men jag har så jag kan lagra ett par år också, så förhoppningsvis värt det. Den ska bli mycket intressant att prova.