måndag, augusti 21, 2006
2003 Arnaldo Caprai Montefalco Rosso
Årets italienska vinmakare 2006, enligt Gambero Rosso. Vi måste prova denna umbriska blandning av sangiovese med mindre andelar av sagrantino och merlot. Den första doftslingan som kommer ur glaset är sötmogen körsbärsfrukt. Sen den typiskt italienska körsbärskärnan med bittermandel, örter, blommor och mineral. Och efter det ett stråk apelsinskal eller pomerans. Slutligen lite lakrits och choklad från faten. I munnen får vi den härliga käftsmäll som man så väl behöver ibland. En hel del stram kärnbitterhet och en smal och snygg matvänlig syra. Det här är gott!
Vi äter hemlagade hamburgare med dijonmajonnäs. Sallad och tomater dressar vi ikväll såklart i Monini DOP Umbria från Spoleto.
2003 Montefalco Rosso (Val di Maggio Arnaldo Caprai)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar