fredag, augusti 25, 2006

1999 Morgenhof Premiere Selection


Vi bestämmer oss för att jämföra två sydafrikanska viner i bordeauxstil igen. Rustade med oxfilé och brie de meaux! Morgenhof har svarta vinbär, plommon och tobak i den vidöppna doften. Smaken är rund och mogen, lite sötare än bordeaux och med bra, lite alkoholdriven, kraft. Inte så elegant men fylligt - säkert ett bra grillvin. 60% cabernet sauvignon, 25% merlot, 9% cabernet franc, 6% malbec. Vi matchade nyligen Morgenhof årgång 2000 lyckat med riktigt smakrik mat. Flera som vi bjudit gillar verkligen det här vinet. Vi håller förstås med om att det är gott men längtar ändå till Frankrike. I samma prisläge hittar vi faktiskt just nu bordeaux som faller oss mer i smaken.

1999 Morgenhof Premiere Selection (Morgenhof Estate, Stellenbosch)

3 kommentarer:

Vintresserad sa...

Drack en Morgenhof Premiere Selection 1999 Magnumbutelj i fredags. Den föll samtliga, även den normalt Frankrike-orienterade farfadern väl i smaken. Klart bättre en den St Emilion Grand Cru 2000 som serverades som vin no.2. Morgenhofen på magnum rekommenderas nu och ett par år framåt för den som gillar kombinationen av frukt, mustighet, kryddor och ganska tydliga stall och mognadstoner.

finare & vinare sa...

Saint-Emilion GC känns lite som ett minfält, eller hur. Ren merlot är heller inte vår grej i första hand. Vi gillade nog Morgenhof 2000 bättre när vi provade den, men det kan beror på lyckad matmatchning. Ser att det fortfarande finns flaskor kvar av 2000, man bör nog haffa en eller ett par medan det är möjligt.

Anonym sa...

Hej,
har en flaska, 75 cl årgång 2000, som lagrats i jämn temperatur i vinkylskåp.
Finns intressa för köp ?

Kontakta 0708-294865