tisdag, oktober 23, 2012

Bourgogne 2010 med Sverker

8 kommentarer:

Anonym sa...

Om ni känner för det får ni gärna skriva några rader om Faiveley.

/Claes

Finare Vinare sa...

Faiveley är verkligen på gång och stilen ligger väldigt rätt på våra preferenser, något som framstod tydligt när vi provade ett gäng nollnior ända upp till Chambertin-Clos de Bèze Vieilles Vignes i våras.

De båda tiorna i provningen har den silkiga texturen gemensam, men Les Damodes är mer knuten i doften och lite tuffare i tanninstrukturen. Det hindrar inte att det vankas rejält mycket njutning redan nu efter någon timmes luftning. Frukten är generös nog.

Kvällens röda uppenbarelse var dock Les Cazetiers. Öppen, komplex och oerhört elegant i doften. I munnen svepte den in som en transparent slöja av mogen frukt och mineral. Ren smaklycka och en klockren grand cru-känsla. Elegans före kraft. Sanslöst bra!

Clos de la Bousse d'Or stod sig ganska slätt i den här konkurrensen. Vi har dessutom problem med för mycket ek i deras viner.Anonym sa...

Tackar för det, låter inte dumt. Ni verkar inte vara ensamma i uppfattningen att Faiveley är på gång. Det blir nog till att knipa några Corton vad det lider, Cazetiers vore också fint men den tycks vara slutsåld lite överallt.

Ni råkar inte veta om firman har någon ny importör till Sverige nu när Carovin dumpat dem?

/Claes

Finare Vinare sa...

Vinovativa sedan i våras!

Puteljen! sa...

Känns skönt att Faiveley är en av de bäst representerade producenterna i källaren. Gillar dem också skarpt, och är extra glad över att ha Cazetiers 09 och 10 på lager. Har inte provat dem själv ännu. Har ni provat Corton Clos de Corton? Lite rimligare pris på den än på Clos de Beze...

Håkan sa...

Jag kan bara instämma i hyllningskören till Faveley, men vete katten om inte de vita om möjligt är ännu lite vassare! Ni som är lite ekkänsliga, hur var Boillots Volnay? De har ju varit rätt ekiga förr...

Håkan sa...

Pommard skall det vara naturligtvis

Finare Vinare sa...

Ja, de vita Faiveley vi provade i våras var riktigt bra.

Boillots Pommard tyckte vi var ett betydligt mer intressant och komplext vin än Clos de la Bousse d'Or.
Visst är det fatat men på ett hanterligt vis. Det fanns en viss utveckling, det trillade ned många noter i blocket och det är ju ett gott betyg.