måndag, maj 14, 2012

1999 Bürklin-Wolf Wachenheimer Rechbächel


I fredags var vi på Sergelteatern för att se The Avengers på stor duk. Trots hittills ouppnådda höjder av dataanimerad action och ett konstant skrammel av tung metall måste vi säga att det framförallt är en skådespelarfilm med dialogen som hemligt supervapen. Det här är kanske inte de allra vassaste raderna, men med rätt framförande träffade de som Thors hammare i magen:

Tony Stark: "Dr. Banner, your work is unparalleled. And I'm a huge fan of the way you lose control and turn into an enormous green rage monster."
Bruce Banner: "Thanks."

Tony Stark: [to Bruce Banner] "You really have got a lid on it, haven't you? What's your secret? Mellow jazz? Bongo drums? Huge bag of weed?"

1,4 miljarder kronor och en halv hörselskada senare vacklade vi vimmelkantiga ut på Hötorget. Därute tävlade försäljarna om att rea ut stora tyska sparrisar för halva priset innan stängningsdags. Vi slog till på en rejäl portion var. Nere i hallen fiskade vi upp några ostron och ett gäng rödingfileer. Sedan tog vi rakaste vägen hem till middagsbordet.


Låt oss säga det med en gång. 1999 Dr. Bürklin-Wolf Riesling Wachenheimer Rechbächel P.C. doftar fantastiskt. Jäklar, vilka fina mognadstoner! Nosen är nästan mintig, med komplexa drag av sötmandel, kanderade citronskal, inlagda persikor, äppelpaj, någon lättare oljeindustri och en mörk spännande mineralitet som tangerar det vulkaniska.

I munnen snackar vi koncentration, rikedom, balans och på-pricken-mognad. Här finns ingen jordbeska eller bitterhet, men fint infattad syra och en god liten ålderssötma. Alla komponenter sitter på rätta stället, och vinet är rena rama fullträffen till maten. Missa inte denna goding från aprilsläppet, som fortfarande finns att köpa.

Moestue via SB/TSE, 255 kr.

Läs om vårt besök hos Dr. Bürklin-Wolf här.

Inga kommentarer: