onsdag, december 24, 2008

Investera i champagne!


Att investera i champagne är både klokt och roligt. Och det behöver inte ens vara särskilt dyrt. Den glamorösa damkören The Sweptaways erhöll i år exakt 289 kr per person i musikersättning från SAMI. Vi fick frågan vilken champagne pengarna bäst skulle omsättas i.

I anteckningarna från årets mässprovningar - Vinordic 2008, Champagnedagen på Grand och Champagne & Fine Wines - är det en standardskumpa som tittar fram gång på gång, den testar alltid lika positivt. Vi har dessutom njutit av den på hemmaplan och är helt överens om dess utmärkta egenskaper. Och det blir faktiskt en guldtia över, den kan vara bra att ha. Utdelning på investerade pengar kommer redan till helgen, om man så vill. Årets partybubbel heter de Venoge Cordon Bleu.

En riktigt God Jul tillönskas alla läsare!

ps. Mästerkocken Hans Beck Thomsen på Henne Kirkeby Kro serverade de Venoge när vi var där sommaren 2006. Det var vårt första möte med detta champagnehus, vad vi kan komma ihåg...

pps. King's College Choir i Cambridge plus 1983 Graham's Vintage Port fixar till den rätta stjärnögda julstämningen trots brist på snö. Religion ska inte underskattas i de här sammanhangen, som Holger sa.

ppps. Banne oss om det inte snöar i alla fall. Det blir en vit jul... nåja, gråvit.

pppps. Standardskumpor från de stora husen är ett minfält, som känt. Något som överraskat oss under året är att gamla skräcködlor som Mumm och Lanson fått ordning på grejorna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

God Jul

önskar

Magnus Reuterdahl

MMM sa...

God Jul på er också! Den där de Venoge skumpan verkar ha fått en mycket underlig regional fördelning - 0 flaskor i Malmö och sisådär 250 flaskor i Stockholm. Jag är på jakt efter en bra skumpa i liknande prisklass - alla förslag emottages väl!

Finare Vinare sa...

Ok Mmm, parametrarna bör alltså vara 1) finns på hyllorna i Skåne 2) kostar runt 300 och 3) smakar ovanligt bra för det priset.

Vi väljer Bruno Paillard Première Cuvée som har fin mognadsutveckling för en standardskumpa. Relativt hög dosage (10g) men älskvärt genomfört med gott om reservvin i blandningen. 329 kr.

Till skaldjur passar det nog bättre med den knastertorra Ayala Zero Dosage. Vi tyckte att den var lite i yngsta och snipigaste laget när vi smakade för ett år sen, men stilen bör funka perfekt till ostron och liknande. Reapris 247 kr, förr 309 kr.

God Fortsättning!

MMM sa...

Tackar för tipsen och önskar dito!