söndag, augusti 19, 2012

2006 Cascina Cucco Barolo Cerrati


"Jag tycker det är väldigt trevligt att läsa nya inlägg även om viner som det tidigare skrivits mycket om". Signerat Lessrof i en aktuell kommentar till Billigt Vins första närkamp med Cascina Cuccos nollsjua.

Jo, visst är det så. Vin är hela tiden i rörelse, och mycket kan hända på drygt ett år, vilket är precis den tid som gått sedan sist vi korkade upp en 2006 Cascina Cucco Barolo Cerrati. De förändringar som skett i det här fallet är enbart av godo, och detta från ett rasande bra utgångsläge. Tredje gången gillt alltså...

Tegelnyanserna i kanten av glaset är nytillkomna, och så får vi faktiskt en början till mognadstoner i doften. Förutom den välbekanta frukten som påminner om maraschinokörsbär och hallonreduktion, med pigg assistans av lakritsfiskar och mjölkchoklad samt en droppe konjak, har vi nu också en tydlig känsla av rostigt järn och en nytillkommen air av vit tryffel som är själva kännemärket för ädel nebbiolo. Den slanka smaken tycks ha skaffat gymkort och byggt lite muskler sen sist, för det verkar finnas mer skjuts, tanniner och längd nu än vi minns, med en behaglig värme i efterklangen.

Det här är ju flytande godis för nebbiolovänner! Självklart vanskligt att jämföra ur minnet, och kanske är det bara återseendets glädje som talar, men oavsett vilket är detta ett fantastiskt vin och förmodligen det bästa baroloköp man överhuvudtaget kan göra här i norden, priset invägt i ekvationen. Otroligt nog finns det fortfarande nollsexor kvar.

Carlo Merolli, 174 muk.

ps. Tidigare bloggat här och här.

7 kommentarer:

Piu Rosso sa...

Gode nyheder, FV! Lidt muskler er præcis hvad vi savnede sidst vi smagte 06-cerrati, hvilket er ved at være længe siden. Vi må snarest teste denne - og Ingvars 07 vigna cucco! - igen. Det bliver iøvrigt også spændende at se hvad Cucco har udrettet i 08.
VH Niels

Anonym sa...

(A): Här går det bara att hålla med. Nollsexan har varit något av vårt husvin sedan Carlo började sälja. Vi är inne på femte lådan av Cerrati/Vigna Cucco....

Lessrof sa...

Glömde fortsättningen:
"Nackdelen är att man blir så sugen när man läser vissa av inläggen" Trodde 06:an var slut hos CM. Kunde inte hålla fingrarna borta från köpknappen efter er lägesrapport.

Anonym sa...

Hej!
Har nu lästs så mycket om positivt om Carlo Merolli och hans viner. Ni skriver om att det går att köpa dessa viner över nätet och få dom hemskickade till Skåne. Nu har jag lite frågor till er.
- är det bara att beställa på nätet och sen sker det en hemleverans?
- blir det mycket extra tillägg på fraktkostnaderna?

mvh mikael

Anonym sa...

Mikael

Klicka dig in under Information->Handelsbetingelser i Carlos vinshop så kan du läsa precis vad som gäller för leverans till Sverige.


/MatsR

Finare Vinare sa...

Vi har hittills beställt via mejl. Då får man en faktura som svar och betalar via banköverföring i SEK. Carlo har nyligen initerat en rabatt om 10% som ska få fler kunder att välja webshoppen. Vi har inte koll på om den rabatten gäller även svenska kunder. Läs mer här:

http://www.carlomerolli.dk/index.php/det-lose/handelsbetingelser-sverige

Anonym sa...

(A): Kan bara säga att Carlo har superservice. Jag skickade en beställning i e-mail till honom i söndagskväll. Vi växlade några meddelanden fram och tillbaka och fakturan kom samma kväll, betalade i tisdags och ikväll onsdag när jag kom hem stod vinerna hemma (Göteborg) och väntade. Vad mer kan man begära?

Strålande service säger en nöjd kund.