torsdag, september 15, 2011

Introprovning med MunskänkarnaVinlista här.

7 kommentarer:

Anonym sa...

En fråga: Lagringspotential för perbacco?

Mvh Martin

Finare Vinare sa...

Mini-barolo är faktiskt ett rättvisande ordval i det här fallet iom att vinet kommer från barolo-klassade vingårdar i Castiglione, Monforte och Serralunga och har uppfostrats på samma sätt som Viettis Barolo Castiglione. Vilka fat som ska bli Perbacco bestäms först när det börjar närma sig buteljering.

Vi tycker väldigt bra om Perbacco. Nollåttan har en frisk personlighet med härligt lyft i doften och skinande frukt i krysset hallon/körsbär. Efterhand växer storblommiga rosenparfymer fram och en smärre läderbutik slår upp dörrarna. Den välproportionerade smaken är öppen och vackert fruktig med behagfulla, civiliserade tanniner. Dricks fint nu och de närmaste tio åren.

Vi sänkte en flaska på hemmaplan i maj och det känns som att det hänt en del positivt sen dess. Nu var det en väldigt tydlig utveckling från renhet till komplexitet över sådär tre timmar i glaset. Alla doftnoter var väldigt tydliga och fint definierade.

Anonym sa...

Blir en beställning, tack för svar!

Mvh Martin Cederlöf

Anonym sa...

Hej,
Vad hände med fortsättningen av "Recenserar recensenterna...."? Jag väntar med spänning!!

Finare Vinare sa...

Jo, vi skummade senaste numret av Livets Goda härom kvällen, och den innehöll utan tvekan tillräckligt med bränsle för en post. Problemet är att det mer lockande att skriva om vin än om prestigekåta svennestekare på verbal högstadienivå. Lätt att bli ambivalent, eftersom det trots allt finns några sidor i tidningen som gör att man vill ta fram adjektivet "prisvärd" ;-)

Annars vore det väldigt önskvärt att kunna få signore Wennerstrands krönikor som digitala särtryck. Eller ännu hellre, på en blogg nära dig...

Holger sa...

"prestigekåta svennestekare på verbal högstadienivå" - en fin formulering om LG. Och dom blir säkert jätteglada att få omdömet "prisvärd" av er. Jobbar dom ännu hårdare så kanske dom blir ett "Fynd!"

Finare Vinare sa...

Vi är inte helt säkra på att LG nöjer sig med betyget "prisvärd". Här kommer några förslag för att nå upp till "fynd"-nivå:

1. En lång skön semester för nuvarande redaktörn. Gärna i Napa Valley, men inte på tidningens budget.

2. En riktig, språkutbildad redaktör med carte blanche att förbättra alla illa skrivna texter.

3. En prestigelös inställning till vilka producenter som ska presenteras i tidningen. Äkta kärlek och vinintresse har inget med skryt och högstatus att göra.

4. Om ställningskriget mot BiB:arna ska vara något mer än bara en tröttsam pose, måste man faktiskt visa på alternativ med hjälp av sina kunskaper. Med alternativ menar vi inte kultviner från Napa för $400 utan familjeproducerat hederligt vin för €5 - €10 som kör över de trista opersonliga boxarna fram och tillbaka. Och sånt finns det ju faktiskt gott om när man vidgar vyerna till Europas vinproducerande länder. Vi begriper inte att man så envist håller sig fast vid den svenska marknaden och negligerar Europa, är det relationerna till importörerna man är rädd om? Moderna människor betraktar EU som en enda marknad, och LG vill ju gärna se sig som moderna.