fredag, september 15, 2006
2000 Fontanafredda Barolo Serralunga
Och här har vi det andra vinet att ackompanjera kvällens ankconfit och ankbröst. Den hårt reducerade rödvinssåsen och den gräddiga blomkålspurén både möter upp och rundar av. Första doften är lite osnyggt vass med en smula flyktigt vinägerstick. Men allteftersom Barolon öppnar upp sig i mötet med luften så rullar våg efter våg av dofter fram. Det har faktiskt en del drag gemensamt med Cornasvinet - hallon och lakrits. Men syrah drar åt björnbär, nebbiolo lutar åt plommon. Efter en stund dominerar bittermandel och marsipan, lite senare söt piptobak, läder och sandelträ. Smaken är intensivare, har mer spets och kraft. Strukturen är tätare, men ändå vackert klar, och doft och smak växer med tiden. Det är till sist och syvende rätt poänglöst att tävla i konst tycker vi, båda vinerna excellerar på olika vis i kvällens ankrace.
2000 Barolo Serralunga d'Alba (Fontanafredda, Serralunga d'Alba, Piemonte)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar