tisdag, augusti 12, 2014

Grisfest i Påsfabriken5 kommentarer:

Vinosapien sa...

saknar en tagg...gissa vilken;)

Anonym sa...

Några favoriter av dessa? Vad tyckte ni t.ex. om chilenarna?

// Oskar

Finare Vinare sa...

Vinosapien - kan det möjligen vara *hipster* ? ;)

Oskar - många favvos! Dessa två till exempel:

Finon som serverades med hjälp av venenciador kommer från den lilla, traditionella sherry-producenten El Maestro Sierra. Den är onekligen "the real deal", rejält koncentrerad, ofiltrerad och dessutom till bra pris: 146 kr/75 cl.

2011 Matassa Blanc har en underbart komplex nos med örter och blommor samt en knäckande bra syra alldeles oavsett att det är lågsyredruvan grenache blanc/gris. Kalksten, hög höjd och förmodligen relativt tidig skörd gör jobbet.

Ja, de här chilenarna är väl förmodligen det närmaste man kommer bio-beaujolais på den sydamerikanska kontinenten - men så har tydligen Louis-Antoine Luyt tidigare jobbat hos Lapierre och Puzelat. Cinsault och carignan var bägge goda, lite mer sötfrukt i den förra och mer struktur i den senare.

Carlo sa...

Det første fad ser ud til at være lakeret. Er det et transportffad ( et "showpiece" ? eller hvad indeholder det: sherry ??

Finare Vinare sa...

Skarpsynt, Carlo! Visst är det bara ett "showpiece"! Det är inte tillåtet att exportera sherry i fat - men nog innehåller det sherry. El Maestro Sierra Fino, för att vara exakt.