onsdag, juli 19, 2006

2004 Domaine Gilles Robin Crozes-Hermitage Papillon


Ikväll blir vi bjudna på läckert grillad fläskkarré med utsikt över skärgården utanför Karlskrona. Det är riktigt varmt i kvällsolen, säkert 30+. Då vankas det sval syrah från en av druvans säkraste domptörer. Tätt, mörkt, kraftfullt, saftigt med söt syrahfruktighet. Alla runt bordet tycker att det här vinet är mer än gott! Vi måste bara tjata lite om att inte glömma Cuvée Alberic Bouvet från samma producent. För några tior till får man dessutom i detta riktiga toppvin också smak och doft av rostbiff, fårpäls och annat kul från djurriket...

2004 Crozes-Hermitage Papillon (Gilles Robin, Mercurol, Rhône)

2 kommentarer:

Henrik sa...

Jo, jag skäms, men jag erkänner ändå; jag har glömt/fått korkskruvsångest så jag har två flaskor kvar av Papillon 2003. Jag hade inte tänkt spara dem, men...
Så vad tror ni, när ska jag korka upp? Inom tre eller efter tio, men det kan knappast handla om efter tio för den här?
2004 har jag blott en flaska kvar av och den går under hösten till någon späckad lammstek med svampcanneloni eller så.
Men mina 2003:or - vad gör jag?
Och jo jag vet, jag kan slita upp den ena och pröva själv, men er empiri kan möjligen bespara mig en tripp till den mörkaste av tunnlar.

finare & vinare sa...

Hade vi klarat av att låta bli 2003 Papillon tills nu skulle vi nog pröva att glömma dem tre år till. Det kan bli spännande...