söndag, juni 17, 2007

2004 Celliers d'Orfée Cuvée Sextant


Vi tände kolgrillen direkt efter ankomsten och äter nu ryggbiff från den lokale handlarens fina köttdisk, med bönsallad och grönsallad. Den här mörka sydfransosen har en god doft: rik på vanilj från faten, medelhavsörter och regnvåt grusig cykelväg kantad av blommande fruktträd. Vi får en mineralisk, mättat rund smak med hyfsad koncentration, märkt av mörk syrahfrukt, med inslag av mörka körsbär. Fatlakritsen är rätt påtaglig, och efterhand kommer mer och mer av kryddor. Vinet är balanserat och gott till grillat kött, samt utmärkt för sitt pris. Går dessutom fortfarande att få tag på.

2004 Cuvée Sextant Corbières (Celliers d'Orfée, Vignerons du Mont Ténarel d'Octaviana, Ornaisons, Corbières, Roussillon)

Inga kommentarer: