måndag, juni 11, 2007

2004 Pio Cesare Barbera d'Alba


Vi lagar hemgjorda köttbullar med gräddsås, haricots verts och färskpotatis. Som matsällskap återkommer vi till detta trevliga vin - så nära komplementet lingonsylt man kan komma. Fina lingonsyror, god saftig generös körsbärsfrukt, lite kärnbitterhet och avrundande fatkaraktär. Läskande friskt och lättsamt, i en stil man bara vill ha mer av framöver.

2004 Barbera d'Alba (Pio Cesare, Alba, Piemonte)

3 kommentarer:

Anonym sa...

riktigt glad att jag hittade denna blogg. Mycket bra tips och roligt skrivet. Har bara provat Pio's Langhe och Ornato Barolo, som är ett av de bästa viner jag druckit, men måste prova denna också.

Finare Vinare sa...

Tack för berömmet, kul att du gillar. Vilken årgång av Ornato drack du? Vi har några 1999 som vi tänkte börja smaka på om ett par år. Ser fram emot det...

Anonym sa...

Hej, det var 1999 som vi drack. Jag tyckte det var väldigt gott redan för ett år sen när vi drack det, men jag har inte så mycket erfarenhet av mogna viner så jag kan inte säga om du borde hålla på det eller ej.