lördag, maj 26, 2007

2001 Fontanafredda Barolo Serralunga


Vi äter strimlad utskuren biff i senapssås. Tack vare en snygg passning från Frankofilen dricker vi det här fina vinet igen ikväll, och har dessutom ett betryggande lager med trevliga framtidsutsikter i källaren.

Doften är komplex, här finns massor att hitta när man vänder och vrider på glaset: tjära, lakrits, plommon, valnöt, mandel, vanilj, hallon, blommor, torkade örter, brända toner och bruna kryddor (särskilt muskotnöt). Smaken är intensiv och generös, med friska syror och ihållande längd. Lufta i karaffen i god tid för maximal utdelning. I sommar smakar vi på den nya, varmare årgången 2003, som lär vara mer snabbmognande om än inte lika ypperlig.

2001 Barolo Serralunga (Fontanafredda, Serralunga d'Alba, Piemonte)

Inga kommentarer: