söndag, maj 20, 2007

1999 Siepi Toscana IGT


Rådjurssadel med rödvinssås, gratinerad blomkål och broccoli. Vid dekanteringen visar sig det mörkfärgade, smått brunröda vinet fortfarande ha gott om små fällningspartiklar (trots att flaskan stått upp i flera dagar), som gör att utseendet ter sig lite jolmigt och inte helt klart i glaset. Doften ger merlottypiska korinter, plommon, bittermandel, rostade ekfat, julkryddor och snudd på julmust. Mer uppfriskande får vi också eucalyptus, samt en klockren ton av after eight serverad med nymalet arabica-kaffe. I munnen är vinet fint balanserat vad gäller syror, finkalibriga tanniner och måttlig alkohol. Dofterna går igen i smaken. Elegant avslutning med fin, bitter mörk choklad. Verkligen gott men inte färdiglagrat, så vi väntar något år med nästa flaska.

1999 Siepi Toscana IGT (Marchesi Mazzei, Castello di Fonterutoli, Castellina di Chianti, Toscana)

Inga kommentarer: