fredag, mars 02, 2007
2002 Bründlmayer Riesling Zöbinger Heiligenstein
Det är ett sant nöje att få dricka sådana här viner. Distingerat läckra mognadstoner med honung, mandel, grape, finstämd petroleum. Smaken är härlig, lite bredare än de två nyligen provade från Hirsch, lite mer jord, mer bredd i syran och lite mindre sprits på tungspetsen. Tankarna går till en särdeles elegant alsaceriesling. De svagt aromatiska jordtonerna - insvepta i en ylletröja lånad från nån kusin i chablis - känns dock helt österrikiska.
Fler viner från Willi Bründlmayer och Heiligenstein släpps redan om ett par veckor. Men just nu har vi samma vingård från Hirsch i extra gott minne, i en mer finlemmad stil. Och de här österrikarna är klart drickvänliga redan som unga (kanske särskilt nu?) Vem vet hur kul det kan bli om vi ställer ett av Breuers stentuffa toppviner bredvid, eller något bra från Beyer, Engel eller Trimbach? Andra kandidater kanske? Det drar nog ihop sig till en jämförande provning i vår för att reda ut begreppen längs med axeln kamptal - rheingau - alsace. Jakten på den perfekta torra unga rieslingen ?
2002 Riesling Zöbinger Heiligenstein (Weingut Bründlmayer, Langenlois, Kamptal)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar