måndag, januari 14, 2008
2004 Domaine l'Aiguelière Côte Rousse
Garrigue och svarta oliver! Omtest av 2004 Côte Rousse, som har en örtkryddig, lakrits- och vitpeppartonad doft med underliggande, mättad mörkröd till nästan svart frukt. Smaken är stram, aningen knuten och markerat torr - åt det salta hållet! Här går den tätt packade, mörka frukten hand i hand med tuffa, smått bedövande och matkrävande tanniner. Uppfostran på nya ekfat ger ändå en mjuk, len munkänsla. Eftersmaken är påtagligt lång och bjuder på en bonnigt fet prilla med tillhörande fika. Det är ett excellent matvin redan nu, särskilt när vi möter upp med herbes de provence och svarta kalamataoliver. Men framför allt är vinet som gjort för lagring. Har Tryffelsvinet några nyårslådor kvar? Svar ja - men nu har lådan bytt namn till Fina Festen. Kunde ha hetat Fina Priset... (1074 kr/BS 500386-09)
ps. Lådan innehåller också två 2006 Mastroberardino Falanghina och en Bruno Paillard Première Cuvée. Inte direkt några stolpskott de heller...
2004 Côte Rousse Montpeyroux, Côteaux de Languedoc (Domaine l'Aiguelière, Montpeyroux, Languedoc)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar