fredag, februari 23, 2007

2004 Louis Jadot Beaune Clos des Couchereaux


Vem myntade begreppet pizzavin? Hur som helst tänker man kanske inte främst på bourgogne just då. Synd, för när man lagat en god örtig pizza vill man ju ha ett piggt syrligt rött därtill. Och därför provar vi två Beaune 2004 från Jadot ikväll. Clos des Coucheraux har god mineralisk doft med stram fräsch frukt. Smaken är vitvinsfrisk med höga livliga syror. Nästan lätt som en basbourgogne, men mer mineralisk och utan gröna toner - frukten är fin, ren och ljust bärig. En god, typisk Jadot och något av motsatsen till Tollot-Beauts mer ekigt stabila och fatrostade stil. Aptitretande innan maten och läskande god till pizzan. Nästa gång gör vi flammeküche!

2004 Beaune Clos des Couchereaux Premier Cru (Domaine des Héritiers Louis Jadot, Beaune)

Inga kommentarer: