måndag, februari 05, 2007
2003 Castello di Brolio
Årgång 2003 är den tidigast drickfärdiga av alla Castello di Brolio hittills. Den liknar på det viset årgång 2000, men har ännu snabbare nått mognad. Vi får vackra tårar i glaset, och en snyggt slinkig uppenbarelse. Den läckra doften har bigarråer som drar åt vildhallon, med tydlig färsk ingefära och mandelmassa. Smaken börjar örtigt och mineraliskt, fortsätter med mörkchokladigt mjuka tanniner, och avslutar med en rätt intensiv och lång eftersmak med drag av körsbärs-likör. Inget utpräglat lagringsobjekt, istället redan sammetslikt och gott.
Toscanahypen efter årgångarna 97 och 99 har helt klart mattats av. Både Castello di Brolio och Castello di Fonterutoli finns kvar i rätt bra kvantitet, till och med i olika årgångar (2001 och 2003). De ger riktigt bra utdelning för pengarna utan vidare väntan.
2003 Castello di Brolio (Barone Ricasoli, Gaiole in Chianti, Toscana)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar