tisdag, november 21, 2006

2003 Castello di Brolio


Vi provar igen den här favoriten, från det varma Toscana 2003. Till bistecca fiorentina på välhängd och marmorerad biff med bönsallad, Le Puy-linser och babyspenatblad. Smakerna av salt, citron, persilja och vitlök går fint med det här vinet. Det doftar riktigt mogna moreller, plommon, stall, kanelstång, choklad, espresso. Smakar runt, mörkt chokladigt och sammetsmjukt med lite sötma från väl mogna druvor utan nämnvärd kärvhet. Vi måste ändå nyansera första intrycket lite och trots allt säga att vinet är mer av mycket gott och trevligt än mycket stort. De (för det här vinet) typiska tanninerna och syrorna är nedtonade, så vi ska inte chansa på att spara (med risken att få en fadd mognad) utan kommer ta en flaska då och då under de närmaste åren.

2003 Castello di Brolio (Barone Ricasoli, Gaiole in Chianti, Toscana)

Inga kommentarer: