tisdag, januari 30, 2007

2004 Domaine Vincent Girardin Pommard Les Vignots


Färgen är mörkare och tätare än i Saintsbury Garnet. Här har vi en klart knuten doft där man efter hand kan finna kärniga röda vinbär, gräs, örter, krydda och till slut bittermandel. Smaken är mycket mer vinös i klassisk mening - ren, med tydlig mineralkaraktär och en åtstramande, syrligt klingande kärna av frukt. Inga uppenbara fancy tricks med rostad ek. Idag är det här ett embryo till ett färdigt vin - men eftersom de viktiga parametrarna finns på plats blir det med största sannolikhet en stor upplevelse om sådär fem år eller mer. Modigt att köra med den här stilen i dagens snabba vinvärld - på sätt och vis motsatsen till det amerikanska exemplet. Köp gärna, men spara absolut ett bra tag.

Till rådjursstek i sky med klyftpotatis, haricots verts och bräserad fänkål.

2004 Pommard Les Vignots (Domaine Vincent Girardin, Meursault, Côte d'Or)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar