tisdag, januari 30, 2007
2005 Saintsbury Garnet Pinot Noir
Ikväll jämför vi pinot noir från Carneros och Côte-de-Beaune. Först ut är 2005 Saintsbury Garnet, medvetet gjord för att drickas ung. Doften är tydlig och lättbegriplig. Den har rökiga och rostade fattoner, den är öppen och parfymerad med hallon- och rödavinbärslik frukt. Smaken är alltför sötsaftig för vår smak, ändå på ett negativt sätt grön och lite vattnig trots att eftersmaken är åt det eldiga hållet. Det är klart godare efter maten än före, eftersom sötman blir alldeles för påtaglig i apéritifstadiet. Okej, men inget som ger direkt mersmak.
Nyligen testade nyzeeländska Voss Estate Pinot Noir håller högre klass som vi ser saken, där är vi mer sugna på ett återseende. Märk väl att det vinet utvecklas fint med ett par timmar i karaff. Vi tänker oss att bästa sällskap är den utegrillade kycklingen i sommar...
2005 Saintsbury Garnet Carneros Pinot Noir (Saintsbury, Napa, California)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar