Intressant provning som vanligt. Tre vinnare i mun samt näsa: Foillards Côte du Puy (ehuru väl ung), Guigals B et B samt Breuers Schlossberg. På sitt sätt kan man väl säga att alla tre är ävl unga, men Schlossberg ser jag ingen anledning att vänta på. Allt är ju redan där - frukt, syror och en underbar mineralitet. Vill man låta vinet rundas så funkar ju det. Guigal var visserligen ekig, men jag tycker att det var mer än drickbart redan nu. Samtidigt, byggt för lagring. Foillard, lite lättare i balansen än 09 och 10, men ett par-tre års mognad kommer att få hallonen, granitregnet och de florala inslagen att ingå ett härligt bigamistiskt äktenskap. I övrigt, flaskvariation på Clos du Marquis, tror jag. Jag fick en bra flaska, klassisk och god men inte särdeles intressant. En utmärkt symbol för hur en bruksvara blivit en lyxvara helt i onödan ... Till sist, dödskalleflagg på Felton Roads rosé. Syntetgodis galore och inte mycket annat.
Hej och tack för fin uppställning! mkt bra provning! för mina fem cent: tyckte nog att Corton-charlemagne, Albarinon, de två fin-beaujolaiserna samt guigals cote rotie alla hamnade i ngn sorts lista över möjliga inköp. kul!
Henrik, inte Felton Road i alla fall, Domaine Road är ett annat djur som Nigel & Blair inte har ett skit med att göra vad jag vet. Vinmakare på Domaine Road är Peter Bartle, han har inte haft med Felton att göra i någon form (däremot Peregrine och Olsens).
WP, det gläder mig. Jag vet inte varför jag fick för mig det, för vinet var alldeles för uselt för att komma från en så bra producent. FV:s 79p är närmast generöst ...
Kort uppföljning till den aktuella Descombes-trion från Caviste: Brouilly "Tradition" överlevererar sett till pris och ambition och är snäppet bättre än förra årets standard-Morgon. Både Morgon VV och Regnié VV kommer loss ordentligt med luft och fyller ut på precis det sätt vi hoppades. Den här versionen av Regnié VV blir faktiskt till slut mer spelbar än förra årets, som då kändes aningen ekig. Så nej, det finns ingen anledning att vila på hanen.
Bra fråga. Vi testade Wittmanns 12or för några månader sedan och har inte skrivit något.
De är inte oväntat strålande, men GG-vinerna är mer knutna och outvecklade än Morstein-10an var vid samma ålder.
2012 Westhofener Riesling får bli vårt insidertips. Mer tillgänglig nu, och priset är attraktivt. För den som undrar var någonstans i Westhofen druvorna kommer ifrån... så kallar Philipp Wittmann byvinet för sin "mini-Morstein". Från yngre stockar, alltså.
Fanns Descombes med i denna lansering alltså? Missade helt, måste försvunnit snabbt.
SvaraRaderaSläpps hos Caviste på torsdag kl 14...
SvaraRaderaNoter om Descombes:
SvaraRaderacellartracker.com/classic/event.asp?iEvent=24722
Ingen som testat Lapierres 2013 mitt i allt detta bojodrickande?
SvaraRadera// Oskar
Givetvis. Två gånger:
SvaraRaderacellartracker.com/classic/wine.asp?iWine=1836313
Härlig purung juice, tätare än 12orna generellt. Nyp en nu och lägg undan resten.
Noter om resten av majprovningen:
SvaraRaderacellartracker.com/classic/event.asp?iEvent=24727
Intressant provning som vanligt.
SvaraRaderaTre vinnare i mun samt näsa: Foillards Côte du Puy (ehuru väl ung), Guigals B et B samt Breuers Schlossberg.
På sitt sätt kan man väl säga att alla tre är ävl unga, men Schlossberg ser jag ingen anledning att vänta på. Allt är ju redan där - frukt, syror och en underbar mineralitet. Vill man låta vinet rundas så funkar ju det.
Guigal var visserligen ekig, men jag tycker att det var mer än drickbart redan nu. Samtidigt, byggt för lagring.
Foillard, lite lättare i balansen än 09 och 10, men ett par-tre års mognad kommer att få hallonen, granitregnet och de florala inslagen att ingå ett härligt bigamistiskt äktenskap.
I övrigt, flaskvariation på Clos du Marquis, tror jag. Jag fick en bra flaska, klassisk och god men inte särdeles intressant. En utmärkt symbol för hur en bruksvara blivit en lyxvara helt i onödan ...
Till sist, dödskalleflagg på Felton Roads rosé. Syntetgodis galore och inte mycket annat.
Hat ni provat om 2012 Lapierre på länge? Ni var ju väldigt förtjusta på CT. Funderar på att knipa en.
SvaraRaderaJa, den här lilla holmgången förra juni gav i alla fall vid handen att vi borde vänta:
SvaraRaderacellartracker.com/classic/event.asp?iEvent=24730
Men nu har vi ju väntat i snart ett år så... jo, det är kanske dags? Kan vara intressant att jämföra med en Descombes VV om några veckor...
Hej och tack för fin uppställning! mkt bra provning!
SvaraRaderaför mina fem cent:
tyckte nog att Corton-charlemagne, Albarinon, de två fin-beaujolaiserna samt guigals cote rotie alla hamnade i ngn sorts lista över möjliga inköp. kul!
Henrik, inte Felton Road i alla fall, Domaine Road är ett annat djur som Nigel & Blair inte har ett skit med att göra vad jag vet. Vinmakare på Domaine Road är Peter Bartle, han har inte haft med Felton att göra i någon form (däremot Peregrine och Olsens).
SvaraRaderaWP - tack för klargörandet, det förklarar en hel del. Namnet är klart vilseledande, vinet enbart trist ;)
SvaraRaderaErik - dina val verkar klart vettiga. Det behövs nog bara mer eller mindre tid för att allihop ska funka utmärkt...
SvaraRaderaWP, det gläder mig. Jag vet inte varför jag fick för mig det, för vinet var alldeles för uselt för att komma från en så bra producent. FV:s 79p är närmast generöst ...
SvaraRaderaKort uppföljning till den aktuella Descombes-trion från Caviste: Brouilly "Tradition" överlevererar sett till pris och ambition och är snäppet bättre än förra årets standard-Morgon. Både Morgon VV och Regnié VV kommer loss ordentligt med luft och fyller ut på precis det sätt vi hoppades. Den här versionen av Regnié VV blir faktiskt till slut mer spelbar än förra årets, som då kändes aningen ekig. Så nej, det finns ingen anledning att vila på hanen.
SvaraRaderavad hände med wittmanns morstein?
SvaraRaderaBra fråga. Vi testade Wittmanns 12or för några månader sedan och har inte skrivit något.
SvaraRaderaDe är inte oväntat strålande, men GG-vinerna är mer knutna och outvecklade än Morstein-10an var vid samma ålder.
2012 Westhofener Riesling får bli vårt insidertips. Mer tillgänglig nu, och priset är attraktivt. För den som undrar var någonstans i Westhofen druvorna kommer ifrån... så kallar Philipp Wittmann byvinet för sin "mini-Morstein". Från yngre stockar, alltså.
systembolaget.se/75061
belvini.de/pinfo.php/pID/14483/wittmann-riesling-westhofener.html
tack för tipset! morstein ej för otåliga alltså..
SvaraRadera