Vi har en tolvåring som plöjt Mathias Dahlgrens kokböcker fram och tillbaks sedan i somras. Förslaget om en liten middag på tu man hand i Matbaren föll förstås rakt ner i lucker jord.
Dryckesvalen var givna: Foillards nyjästa druvsaft till far...
...och ekomust på äpplen från Flen till son.
Som snacks serverades underbara svampkroketter.
Sashimi-tokige sonen valde pilgrim och rådjur.
Sylta på grishuvud med champinjonsallad. Gamay!
"Steamed bun of smoked pork" med äpple, ingefära och chilisås...
...blev kvällens största kick i sällskap med ett glas ginger beer.
Trots träffande namn på ölen fick W inte smaka.
Små mandelmuffins och jordnötschoklad.
Ett underbart litet besök! Vår tro på Matbarens snabbmatskoncept är återställd.
ps. tack W för iPhone-bilderna.
Jag gör en bordsbokning i förhand - när W öppnar sin egen krog kommer jag på premiärkvällen.
SvaraRaderaHenrik - vem vet, kanske bjuder W på en sneak preview vid någon BYO framöver?
SvaraRaderaVi har i alla fall börjat få små roliga för- och efterrätter. Varmrätterna lämnar han dock fortfarande åt oss att ta hand om...