onsdag, februari 24, 2010

Munskänkarnas årsmötesmeny


Stockholmssektionens årsmöte... är det inte mest en massa gamlingar där? Jo, visst ligger det ganska nära sanningen. Förbaskat trevliga och pratsamma är de också, veteranerna. För att dra ner snittåldern lite besökte vi vårt första årsmöte någonsin, och hastigt och lustigt var vi med på ett hörn i styrelsen. Middagen efteråt intogs på Restaurang Stallet i Näringslivets Hus. Gott och trevligt med nya möten, är vi ganska säkra på att alla tyckte...

MENY

Tre läckra matpraliner

NV André Clouet Grande Réserve, Champagne

* * *

Lammfilécrepinette med rödvins-, timjan- och honungssås, paprikatimbal, potatis- och grönsaksterrine

2008 Gumfield's Pinot Noir, Marlborough

2006 Kenwood Cabernet Sauvignon, Sonoma County

* * *

Rabarbermousse med färska jordgubbar, vit chokladstång och äppelchips

1995 Moulin Touchais, Coteaux du Layon


Ett särskilt tack till Björn Gadd som låg bakom middagsarrangemanget. Och till kockarna i Stallet, förstås.

3 kommentarer:

  1. Om bilden (i förstoring) nu är autentisk så tror jag att jag förstår vad ni menar. Snart sitter ni väl med i Allt om Vins vinprovarpanel också?

    :D

    /Martin W

    SvaraRadera
  2. Bilden är i högsta grad autentisk, den togs 19.32 ikväll.

    Planen är att börja blogga om prisvärda lådviner åt båtfolket och lyxviner i 90-kronorsklassen åt resten.

    Not ;-)

    SvaraRadera
  3. Välkommen till styrelsen!

    Just årsmötet och årsmötesmiddagen är lite speciella. Det finns många som inte är med på några provningar längre, men en gång om året tar de sig till årsmötet eftersom de är betalande medlemmar, och så deltar de på middagen, för mat & vin är det som hör ihop.

    Om det är demokrati att aktiva medlemmar inte röstar på årsmötet utan överlåter det åt andra som inte längre deltar i verksamheten är en annan fråga.
    Jag har föreslagit att vi ska göra som i CVP, att på årsmötet, det är då vi kör Bordeaux 1989.... Då blir det många deltagare!

    SvaraRadera