söndag, mars 29, 2009

2007 Is Argiolas Vermentino di Sardegna


Vi grillar laxkotletter som får sällskap av couscous med lök, vitlök och paprika som svettats i ugnen. Sugarsnaps och broccoli hittar också plats på tallriken. Med salt och citron som smaksättare blir det en enkelbiljett till medelhavskusten - alltså, gissar vi, rätt sammanhang att smaka på flaskan vi fick av Martin W på vinbaren.

2007 Is Argiolas Vermentino di Sardegna har en utpräglad, lätt aromatisk doft av mandelblom, solmogna apelsiner och smått tropiska inslag som honungsmelon. Slutligen en fin terroirkänsla av garrigue-örter och mineraler.

Smaken är avrundad, lite vaxig och småfet med goda citronsyror. Som så ofta i italienska vita är det bitterheten som utgör ryggrad till vinet. Mineraler fattas inte och ger en viss elegans åt den generösa solmognaden. En behaglig kryddighet värmer i avslutningen (14%). Resultatet blir något av en semesterupplevelse på flaska. Snälla Enjoy, ni kan väl lista vinet i BS? Det vore bra att ha till sommarens grillkvällar...

2007 Is Argiolas Vermentino di Sardegna DOC (Argiolas, Sardegna)

2 kommentarer:

  1. Hej! Har läst er blogg ett tag och gillar den verkligen!

    Har hittat en sida som jag tänkte tipsa er om, www.raimat.se en sida med massor av bra fakta om vin,
    och en bra film där man kan lära sig hur man provar vin!

    SvaraRadera
  2. Fridasofia, nu är du väl en smula överambitiös med din praktik på webbyrån. Det blir lite pinsamt...

    SvaraRadera