onsdag, januari 21, 2009

Gambero Rosso 2009 i bilder


Upprop: "Who is who in Italian wine". Hela klassen kom.


Rutinerad näsa: Mats Hanzon. I glaset: 2006 Sito Moresco.



Seminarieprovning: Toscana, Umbrien, Sardinien.



Mr. Gambero Rosso himself: Daniele Cernilli



Tjugo glas rött ska strax tvinga ner smaklökarna på knä


San Felice: säker adress i Chianti Classico



Marchesi di Barolo: 2004 Sarmassa var bäst


Tenuta Friggiali e Pietranera: 2004 BdM Donna Olga - Mamma Mia!


Antonio Argiolas & Beppe Pinna


Björn Lennestig: frilansskribent på gott humör



Hjo Grosshandel hällde Antinori och Biondi-Santi.



Vinunic serverade Gaja: lite men naggande gott



Kan Trento Metodo Classico lindra "palate fatigue"?


Otaliga intryck tumlar just runt i en centrifug. Rapport kommer förr eller senare...

13 kommentarer:

  1. Förr eller senare?
    Förr!
    Ser för övrigt att rutin på Röda räkan verkar vara en bra grej - nu hittade ni ju Gaja ...

    SvaraRadera
  2. Herrejesus vad mycket vin, Henrik. Skönt att du finns där och befaller oss att skriva...

    SvaraRadera
  3. Befaller och befaller, jag tog det bara som att ni bad om en enkel läsares preferens ...
    Jag var suveränt sugen på att gå, men kunde inte och då vill jag åtminstone få det näst bästa.

    SvaraRadera
  4. Förr! Är inte det en befallning, så säg;-)
    Vi vill förstås tillgodose alla dina preferenser, Henrik. "Det näst bästa" är så snällt sagt att vi får rosor på kinderna.

    SvaraRadera
  5. Jag ser mycket fram mot era bedömningar. Var där själv, men hann bara att prova en liten del. Dessutom är mina anteckningar rätt röriga, efter att ha skrivits stående med anteckningsbok, penna, vinglas, spottkopp och en bit Grano Padano för att döva tanninerna. Himla trevligt var det i alla fall, och rätt lagom med tre viner per firma, plus något bonusvin. Det är bara att hoppas att det blir en återkommande tradition.

    SvaraRadera
  6. Ser mycket fram mot noteringarna. Trots en enveten förkylning hade jag gärna varit där istället för på jobbbet. Gaja är väl Gaja även med täppt näsa...

    SvaraRadera
  7. In Italian they say, tutto il mondo è paese... ;-)

    Great photos, great post (even though I can't read it!).

    SvaraRadera
  8. Oh Jeremy, come on! This is for kids, we've thrown in a bit of english and the names are italian, you'll figure out the rest ;-)

    It was a great day of tastings, anyway. See you out there!

    SvaraRadera
  9. oh, I'm not complaining. :-)

    I will note, however, how difficult it is to get a good photo of Daniele. ;-)

    blog on!

    SvaraRadera
  10. Vad i hela friden är detta för en mastodontsmakning? Någon som vill upplysa en landsortsbo...

    SvaraRadera
  11. MMM; Gambero Rosso-on tour. De var i Köpenhamn förra veckan...

    SvaraRadera
  12. Tack! Hur får man reda på såna här tillställningar? Eller krävs det inbjudan?

    SvaraRadera
  13. Hej alla!

    Gambero Rosso On Tour är numera ett årligt event, som har varit väldigt framgångsrikt. Bakom denna fantastiska satsning ligger Marina Thompson som är gift med Daniele Chernilli.
    Det hela började egentligen för snart åtta år sedan, när jag (jag är mycket god vän med dem) började arrangera italienska vinmiddagar här i Sverige, och sedermera introducera Marina Thompson för den svenska vinbranschen. Ur detta väcktes idén att satsa mer på den skandinaviska marknaden, och det har minst sagt blivit en succé!
    Till Gambero Rosso bjuds branschen in. Så är det av "juridiska skäl".
    Den här typen av övningar är det egentligen inte svårt att komma åt, men först måste man "bli ett namn" (inte känd, men absolut inte anonym), och där har tyvärr bloggvärlden en klar nackdel.
    Det är också min invändning mot att man bloggar anonymt - det begränsar nämligen den möjlighet till påverkan, och den makt, som bloggare skulle kunna ha.
    Och såklart begränsar den också möjligheten att bli tagen på allvar, och bli inbjuden till alla provningar. I Stockholm är det 1-4 spännande provningar per dag - nästan året om!
    Kommer man väl med på listorna, är man "inne" i systemet. Och där lär man sig grymt mycket. Snabbt.

    SvaraRadera