torsdag, december 20, 2007
2004 Castello di Fonterutoli
Stora och små pojkar ordnar på tu man hand en snabbtur till toscana under stark inspiration av SVTs "Solens Mat". Vad är väl en söt efterrätt - när man istället kan doppa bitar av stenugnsbakat lantbröd i Brolios olivolja med ett strå flingsalt. Därtill skivar vi upp en stor grana padano och små salame bocconcini. Vi är helt överens om att oljan är fruktansvärt god... sjuåringen gillar pepprigheten och konstaterar: "vilka lyxputtar vi är"...
2004 Castello di Fonterutoli har en doft som direkt ger rikligt av mörk mintchoklad, körsbärskärnor, julkryddor, lite julmust och rostade fat i armaniskärning. Den balanserade smaken ger mörka surkörsbär, mörkrostat kaffe och mörk choklad. Frukten är som väntat mycket rik, bred och intensiv med chokladiga tanniner. De italienska tilltuggen får vinet att nå ända fram. Mycket tillfredsställande! Halvflaskorna är något mer utvecklade, men helflaskorna funkar också fint att avnjuta med tilltugg idag. Vi köpte just en låda och lär säkert köpa en till inom kort. Tillgången på helflaskor är fortfarande rätt bra, så passa på nu...
2004 Castello di Fonterutoli Chianti Classico (Marchesi Mazzei in Fonterutoli, Castellina in Chianti, Toscana)
Ok, ok jag fattar poängen... ;-)
SvaraRaderaHar köpt några flaskor till och provar nog första imorgon. Låter urgott.