lördag, september 22, 2007

1988 Domaine Rougeot



Till middagen upprepar vi den numera bombsäkra kombinationen av ankconfit och Rougeots rara småflaskor. Det är något med den stjärnaniskokta rödvinssåsen och den knapriga confiten som tar fram det absolut bästa ur dessa gamla viner. Läs här vad vi tyckt tidigare.

1988 Volnay-Santenots bjuder ikväll på en doft av sjöbotten (vi minns med nöje noteringen som S gjorde första gången "som att dricka mumier från Titanics lastrum"), tång, lera och mineraler. Mässingshandtag, anis och fänkål kommer till. Smaken är läskande, lite örtig och, som M påpekar, på något sätt fortfarande fruktig med fin syra. Gott!

1988 Pommard Cuvée Henri Rougeot ger associationer till höskulle, eldad tidning, rostade pinjenötter och varm salt bastuluft. Jämfört med Volnayvinet ges lite större smak och komplexitet i en lång behaglig munkänsla. Härligt att luta sig tillbaka och avsluta de fullmogna vinerna ett tag efter maten. Det var tur att vi hade två halvor av vardera kvar. Så tog de slut, och vi saknar dem redan...

1988 Volnay-Santenots Premier Cru (Domaine Rougeot, Meursault, Bourgogne)

1988 Pommard Cuvée Henri Rougeot (Domaine Rougeot, Meursault, Bourgogne)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar