Château Liversan är gjort på hälften cabernet med 40% merlot, 5% cabernet franc och 5% petit verdot. Odlingarna omfattar 30 hektar i Saint-Saveur, innanför appellationen Pauillac. En av grannarna är svenskbekanta Château Bernadotte. I Bordeaux kostar 2003 Liversan €15 - i Köpenhamn nu bara 90 dkk. När vi först smakade vinet var det ju verkligen gott, men av svensk återhållsamhet blev beskrivningen ändå fylld av negationer. Inte så mycket si, inte så mycket så... låt oss istället säga att detta är ett välbalanserat och ytterst drickbart vin. För det är ju det man så gärna vill åt i en bordeaux. Här finns vanilj, lagerblad, fat, lite jordkällare, svarta vinbär, lakrits och en aning mint i avslutningen. Inget står ut ur helheten, alla ingredienser är i harmoni, med hyfsad fräschör och viss komplexitet. Tanninerna är mjuka och behagliga. Medelfylligt, läskande, drickfärdigt, bra helt enkelt. Ännu godare än sist. Perfekt till brie. Nafsar mer namnkunniga slott i svansen.
2003 Château Liversan Haut-Médoc Cru Bourgeois Supérieur (Domaines Lapalu, Saint-Saveur, Bordeaux)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar