Den här röda bourgognen bjuder på en nobel pinotdoft. Avrundad, vinös och sammansatt, med de bästa noterna: vildhallon, nypon och en fin pinotkrydda där vi kommer att tänka på sandelträ, patchouli och ambra. Elegant! Smaken är ungdomlig och rätt stor, med rejäla doser fruktsyra och garvsyra. Dofterna går igen i smaken. Eftersom pinotfrukten sitter på rätt ställe blir det ett balanserat och givande möte, när väl den grillade kycklingen och pastaskruvarna med ruccolapesto kommer på bordet. Byn Auxey-Duresses i mellersta Côte-de-Beaune kan vara ett vettigt val, om producenten är bra och hade elementen på sin sida. Så är det utan tvekan här - vinet är en prydnad för både matbord och källare.
2004 Auxey-Duresses 1er Cru (Comte Armand, Domaine des Epenaux, Pommard, Bourgogne)
Glädjer mig att läsa! La vantarna på Pommard "Clos des Epeneaux" men den får nog ligga till sig några år!
SvaraRadera