söndag, mars 04, 2007
2003 Campuget La Sommelière
Ännu ett riktigt kul mellansläpp, 15 februari. La Sommelière är det mest ambitiösa vinet från stora och produktiva Château de Campuget, gjort på ren syrah. Doften är intensiv, direkt och bjuder mycket mogna björnbär, hallon, örter, knäck, kola och lakrits. Smaken är generös, örtig, mjuk och lång - från en varm årgång. Syrahdruvan trivs bra med värmen och ger sitt bästa när pinotdruvor norröver kroknat för länge sen. Balansen mellan vinets olika beståndsdelar är riktigt bra. Inget fattas, ändå har vinet finess. Ett imponerande och drivet hantverk som trots värmen har mycket av den saftiga fräschören kvar. Bara att köpa, ingen tvekan om det.
Till färserad och uppbunden rullad av fläskfilé, med äpple, kantareller, örter och fläsk i färsen och sås på äppelcider, calvados och grädde, potatispuré bredvid.
2003 Château de Campuget Syrah Cuvée La Sommelière (Costières de Nîmes, Manduel, Gard)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar