Vi köpte nollfyran från en av våra favoriter Villa Cafaggio, vars balans bör vara den rätta för pizza. Ur glaset stiger en doft av... väl begagnade sneakers! Den kemiska formeln är trikloranisol, även känd som korkdefekt. Sens moral - köp alltid två. Annars hade vinet varit perfekt - gräsigt, örtigt med smått kärva körsbär.
Ok, vi fiskar fram en 2004 Brolio. Den är lite mörkare i färgen och tätare i stilen. Doften bjuder på örter och en släng eucalyptus. Mörkare bärfrukt, rostade ekfat, mineral och en aning våt ylletröja. Det sistnämnda låter möjligen inte lockande för alla, men faktum är att om man (hemska tanke) tvingades att välja ett enda av systembolagets röda viner i mellanprisklass att hålla sig till hädanefter så ligger det här riktigt bra till. För det smakar mycket mer - och mycket gott.
2004 Brolio Chianti Classico (Barone Ricasoli, Gaiole in Chianti, Toscana)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar