torsdag, maj 02, 2013

Munskänkarna provar majnyheter












12 kommentarer:

  1. Hur var Poujeaux? Jag går som katten runt het gröt...

    SvaraRadera
  2. Tummen upp! Precis som väntat var den mycket mer typisk än nollnian. Framfusig, rivig och ruffig men samtidigt så skönt balanserad. Ska bli ett rent nöje att korka upp till entrecôte bea frites inom någon vecka. Samt att vänta på tills den fyller tio ;)

    SvaraRadera
  3. cellartracker.com/classic/wine.asp?iWine=1122624

    SvaraRadera
  4. Domaine de la Tour de Bon antar jag att ni rekommenderar även i år?
    Hur är Santo Spirito jämfört med Terre Neres instegsmodell?

    SvaraRadera
  5. La Tour du Bon är helt enkelt underbar. Alla parametrar stämmer. Utseendet, doften, smaken. Den perfekta rosén.

    cellartracker.com/classic/wine.asp?iWine=1608916

    Santo Spirito: flera snäpp vassare än basmodellen. Mer strukturerat, tätare, greppigare och givetvis längre. Samt med lite tydligare fatbehandling. Vi drack vinet efter provningen igår och var bägge imponerade. Wow-faktor saknas inte!

    cellartracker.com/classic/wine.asp?iWine=1405867

    SvaraRadera
  6. Lessrof - jämförelsen gällde alltså 2010 Etna Rosso vs. 2010 Santo Spirito. Vi ber att få återkomma om 2011 Etna Rosso, den ligger på lut i vinkylen!

    SvaraRadera
  7. Anade det. Här också ;) Tack!

    SvaraRadera
  8. Hej
    Hur var Couhins-Lurton?
    undrar
    ((Magnus

    SvaraRadera
  9. @Magnus - den var grönt vegetal med kattpisstoner samt lite obalanserad åt det snipiga hållet. Det finns roligare sätt att spendera 289 spänn.

    Vi kan däremot rapportera att 2010 Poujeaux passerade entrecôte bea frites-testet med bravur!

    SvaraRadera
  10. Hej

    Hur var Massolino Barolo 2008?

    Hälsar,

    Salar

    SvaraRadera
  11. Salar - vet inte än... men de som hunnit smaka menar att den är lättfotad och snygg... vi ska dricka den snart.

    SvaraRadera
  12. Tack för det, och tack för en väldigt inspirerande blogg

    SvaraRadera