Ben - last vintage of Michel's legendary Cornas... well, what can one say? Visually deep and dark, it had a high-definition nose with all the text-book markers, such as granite dust, ground peppers, tar, blackberries and violets. On the palate it was definitely muscular - especially after the pair of lighter reds - yet very elegant, with big black-fruit flavours, excellent freshness and slightly drying, dusty tannins. The peppery, spicy mineral grip lasted for a substantial time and almost left us breathless. Ready to drink, yet will keep and develop for several years. Not a wine you'll forget any time soon...
det kan jag naturligtvis göra... tillbaka till ett mer klassiskt uttryck...låg alkohol (12-13%), mer eller mindre neutrala lagringskärl...inte så lätta att få tag på...inga hemsidor (collier undantagen)...respektive hantverkare är en av några få härförare i resp appellation...rena och typiska viner...så var tanken. utfallet blev ganska nära. margaux'n kanske inte är renheten personifierad;)
"Finns inte att köpa på Systembolaget" kunde också vara ett slags svar. Och... om man ville utveckla den tanken ett steg till: småskaliga hantverkarviner av gamla skolan, med lägre alkohol, tydlig struktur, ren och elegant frukt, sparsamt med ek och so2, men gott om mineral - sådant är inte direkt vanligt förekommande på SB. Ja, betong-margaux av klassen "Grand Cru Exceptionel" hade väl knappt någon av oss provat tidigare ;)
Ben, the author's of this site used a lot of words to describe Geynale. I second all of them, how ever I myself used only three words - has it all ...
Härlig provning på alla sätt. Kanske inte det godaste vinet men att hitta en hantverkare - förutom Dagenau då - som får mig att bli imponerad av Sauvignon Blanc ... Förutom synnerligen goda viner, också en rolig provningsmetod. En i taget, bortse från druva, härkomst och kanske också metod - låt vinet tala till dig. Gillar du det? Varför? Härliga känslor. Det här får ni göra om.
That's a great and helpful tasting note for the 2006 Geynale. Thanks! I have some in my cellar - together with the 2004 and 2005 - and will look forward to drinking it.
Hej!
SvaraRaderaJag kanske har missat något viktigt som säger vad alla dessa bilder på viner ska säga?
Du kan till exempel klura på vad de har gemensamt ;)
SvaraRaderaHow was the 2006 Robert Michel Geynale?
SvaraRaderaJag vet vad de har gemensamt. Du provade dem alla samma kväll?
SvaraRaderaBen - last vintage of Michel's legendary Cornas... well, what can one say? Visually deep and dark, it had a high-definition nose with all the text-book markers, such as granite dust, ground peppers, tar, blackberries and violets. On the palate it was definitely muscular - especially after the pair of lighter reds - yet very elegant, with big black-fruit flavours, excellent freshness and slightly drying, dusty tannins. The peppery, spicy mineral grip lasted for a substantial time and almost left us breathless. Ready to drink, yet will keep and develop for several years. Not a wine you'll forget any time soon...
SvaraRaderaAnonym - bingo! Mer då?
oj, nu händer det något.. bilden säger något.
SvaraRaderaTACK!
Tack själv, skönt att det lossnade för dig.
SvaraRaderaVinosapien kanske har lust att berätta lite om den röda tråden i den här (fjärde) versionen av "Rust Never Sleeps"?
det kan jag naturligtvis göra...
SvaraRaderatillbaka till ett mer klassiskt uttryck...låg alkohol (12-13%), mer eller mindre neutrala lagringskärl...inte så lätta att få tag på...inga hemsidor (collier undantagen)...respektive hantverkare är en av några få härförare i resp appellation...rena och typiska viner...så var tanken. utfallet blev ganska nära. margaux'n kanske inte är renheten personifierad;)
Hmm ... järnhaltiga jordar kanske? :-)
SvaraRaderajaha ja, där hade det redan kommit ett svar. ett annat ...
SvaraRadera"Finns inte att köpa på Systembolaget" kunde också vara ett slags svar. Och... om man ville utveckla den tanken ett steg till: småskaliga hantverkarviner av gamla skolan, med lägre alkohol, tydlig struktur, ren och elegant frukt, sparsamt med ek och so2, men gott om mineral - sådant är inte direkt vanligt förekommande på SB. Ja, betong-margaux av klassen "Grand Cru Exceptionel" hade väl knappt någon av oss provat tidigare ;)
SvaraRaderaBen, the author's of this site used a lot of words to describe Geynale. I second all of them, how ever I myself used only three words - has it all ...
SvaraRaderaHärlig provning på alla sätt. Kanske inte det godaste vinet men att hitta en hantverkare - förutom Dagenau då - som får mig att bli imponerad av Sauvignon Blanc ...
Förutom synnerligen goda viner, också en rolig provningsmetod. En i taget, bortse från druva, härkomst och kanske också metod - låt vinet tala till dig. Gillar du det? Varför?
Härliga känslor.
Det här får ni göra om.
That's a great and helpful tasting note for the 2006 Geynale. Thanks! I have some in my cellar - together with the 2004 and 2005 - and will look forward to drinking it.
SvaraRaderaVad tyckte du om Margouxn?
SvaraRadera